Ander Herrera bo svojo srečo poskusil še v angleškem prvenstvu. Foto: EPA
Ander Herrera bo svojo srečo poskusil še v angleškem prvenstvu. Foto: EPA

Fernando, obrambni vezist, je od leta 2007 igral v Portu, s katerim je imel pogodbo vse do leta 2019. Angleži bodo Portugalcem plačali 15 milijonov evrov odškodnine.

Fernando, ki ima tudi portugalsko državljanstvo, za člansko reprezentanco ni nikoli zaigral, ima pa tri nastope za reprezentanco do 20 let.

Pred Brazilcem je k angleškim prvakom prestopil francoski branilec Bacary Sagna, do zdaj član londonskega Arsenala. Kdo bo klub zapustil? Številni namigujejo tudi na odhod Yaye Toureja, ki z vodstvom kluba ni v najboljših odnosih.

United v svoje vrste pripeljal Herrero
Tik zatem je Cityjev mestni tekmec Manchester United iz Athletic Bilbaa v svoje vrste pripeljal španskega vezista Anderja Herrero, ki so si ga prizadevali kupiti že dalj časa. Bilbao je sicer že danes dopoldne zavrnil 36 milijonov evrov vredno (enaka kot njegova odškodnina) ponudbo Uniteda, nato pa sporočil, da je 24-letni igralec svojemu nekdanjemu klubu sam plačal odškodnino.

"Ander je fantastičen mlad igralec z izvrstnim občutkom. Mislimo, da je eden najbolj talentiranih mladih igralcev v Španiji, brez dvoma bo velik hit tudi med našimi navijači," je ob tem dejal pomočnik menedžerja Louisa van Gaala Ryan Giggs.