Jerome Valcke je pojasnil, da bo svetovno prvenstvo leta 2022 zelo verjetno pozimi. Foto: EPA
Jerome Valcke je pojasnil, da bo svetovno prvenstvo leta 2022 zelo verjetno pozimi. Foto: EPA

Potem ko je združenje evropskih klubov predlagalo maj 2022, je Fifa sporočila, da takšna možnost ni na prvem mestu njenega razmišljanja. Fifa je sporočila, da je proti izvedbi SP-ja v terminu od maja do septembra predvsem zaradi zdravstvenih skrbi. Posebna delovna skupina Fife že nekaj časa preučuje različne možnosti, odločitve še ni sprejela, a po današnji izjavi generalnega sekretarja Jeroma Valckeja se zdi, da predlogu klubov v Fifi niso najbolj naklonjeni.

"Bližamo se odločitvi o tem, kdaj bo prvenstvo v Katarju. Predvsem sta v igri dve možnosti, januar/februar 2022 ali november/december 2022," je dejal Valcke po današnjem delovnem sestanku. "A nismo še izključili niti maja 2022."

Spomladi bi bilo manj prekinitev ligaških tekmovanj
Združenje evropskih nogometnih klubov (ECA) je predstavilo predlog, po katerem bi bil termin svetovnega prvenstva aprila ali maja, ne pa tradicionalno junija in julija. Predlog združenja gre na roko nogometašem, ki bi se tako izognili izjemno visokim temperaturam, ki vladajo v tej državi v tem času. Če bi SP odigrali aprila ali maja, bi to obenem pomenilo manj prekinitev domačih lig, kot pa če bi bil SP na sporedu novembra ali decembra.