San Siro bo po 15 letih znova gostil finalno tekmo. Foto: EPA
San Siro bo po 15 letih znova gostil finalno tekmo. Foto: EPA

Zadnjič je bil finale Lige prvakov na San Siru leta 2001, ko je Bayern po izvajanju enajstmetrovk premagal Valencio. Po rednem delu in podaljšku je bilo 1:1, pri strelih z bele točke je za Špance v tretji seriji zgrešil Zlatko Zahovič, odločilni strel pa je v sedmi seriji zapravil Mauricio Pellegrino.

Predtem sta bili finalni tekmi na tem stadionu tudi v letih 1965 in 1970. Finalno tekmo Lige prvakov bo prihodnje leto gostila Lizbona, leto pozneje pa olimpijski stadion v Berlinu.

Uefa še ni potrdila gostitelja finala
"San Siro je le eden od najresnejših kandidatov za organizacijo finalne tekme lige prvakov leta 2016, dokončna odločitev o prireditelju bo padla do konca pomladi prihodnje leto," je v sporočilu za javnost zapisala Uefa.

Novico o gostitelju odločilne tekme v najbolj imenitnem klubskem nogometnem tekmovanju na stari celini so medijem - ob podpori predsednika italijanske nogometne zveze Giancarla Abeteja - posredovali mestni svetniki v lombardijski prestolnici, a je bila očitno posredovana prehitro in brez usklajenega dogovora z Uefo.