Nogomet

Poudarki

  • Trgovski center bodo namesto Srbov gradili Avstrijci
  • Prva reprezentančna tekma 11. avgusta 2010?
  • Oblak: Če me ne bo več tu, bom pa od daleč gledal
Športni park Stožice
Takole bo izgledal Športni park Stožice, ko bo do konca tudi zgrajen. Stadion na levi, dvorana na desni, pod zemljo pa parkirišča in nakupovalni center. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Čez leto dni v Stožicah s...
VIDEO
Dan odprtih vrat v Stožicah

Dodaj v

Foto/video: V Stožicah nogometaši, Zdovc, Vilfan in Supernova

MMC na obisku gradbišča športnega parka
30. junij 2009 ob 14:54
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Natanko leto dni pred načrtovano izgradnjo novega stadiona in dvorane v Stožicah so na gradbišču pripravili dan odprtih vrat.

Najprej je ljubljanski župan Zoran Janković potek del razkazal novinarjem, do 19.00 pa ste se lahko tja podali tudi vi. Kot so povedali na novinarski konferenci, bo trgovski center v Stožicah namesto srbske Delte gradila avstrijska Supernova. Direktor te družbe Frank Albert je pojasnil, da bo trgovski center zgrajen najpozneje konec leta 2011. Janković pa hkrati vztraja, da bosta stadion s 16.000 sedeži in večnamenska športna dvorana z 12.480 sedeži nared do 30. junija 2010. Prva reprezentančna tekma na novem stadionu naj bi bila 11. avgusta 2010.

Več o prihodu Supernove v Stožice lahko preberete tukaj. Videoposnetke o dogajanju na dnevu odprtih vrat si oglejte v videonovici desno spodaj.

Gradbišče stadiona so si poleg ministra Igorja Lukšiča in slovenskega gradbenega "barona" Ivana Zidarja (prišel je v elegantni obleki in športni obutvi) ogledali tudi nogometaši Olimpije s trenerjem Branetom Oblakom. "Fasciniran sem. Nisem si mislim, da je že toliko narejenega in da je gradnja že zelo daleč. Kot kaže, naj bi bil dejansko čez eno leto zgrajen stadion. Upam, da jim bo uspelo," je povedal Oblak. Olimpija bo v prihodnji sezoni tako kot Interblock igrala na stadionu v Spodnji Šiški, v sezoni 2010/11 pa se bo preselila na novo domovanje. "Upam, da bo Olimpiji šlo na boljše, nisem pa najbolj gotov. Želim si, da bi bil tu prisoten še dve ali tri leta, ko bo to zgrajeno, če ne, bom pa od daleč gledal," je s širokim nasmeškom na obrazu še dodal Oblak.

Med bolj zanimivi dialogi na gradbišču so bili seveda tisti med Jankovićem in Oblakom. Ljubljanski župan je na vsakem koraku poudarjal, da je bil danes že ob 6.00 na Golovcu, kljub temu pa je Oblaku dejal, da si z njim ne bi upal iti trenirati. "A si videl, Brane?" je nekdanjo zvezdo nogometa vprašal Janković. "Vse sem videl. Tam je dvorana, kajne?" mu je odgovoril Oblak. Janković pa nazaj: "Ne, pridi, da ti pokažem ... Ti si nogometaš, kaj sprašuješ zdaj za dvorano? A bi igral mali nogomet?"


Gradbišče dvorane sta med drugim obiskala trener Uniona Olimpije Jure Zdovc in košarkarska legenda Peter Vilfan. "Ne dvomim, da bo dvorana zgrajena do takrat, ko mora biti. Občutki so fenomenalni. Mislim, da Ljubljančani 40 ali 50 let čakajo na novo dvorano oziroma na športni objekt, v katerem bodo lahko ljubljanski vrhunski športniki in mislim, da tudi ostali, končno igrali v razmerah, ki jih imajo praktično že vsepovsod po Evropi," je svoje poglede na gradnjo razkril Vilfan.

M. R., foto: A. B.
Zoran Janković
gradbišče Stožice
gradbišče stadiona v Stožicah
gradbišče Stožice
gradbišče Stožice
Stadion Stožice
Stadion Stožice
Zoran Janković
Zoran Janković
gradbišče Stožice
Arif Behrić, Fata Behrić
Arif Behrić, Aleš Remih
Olimpija
Olimpija
Olimpija
dvorana Stožice
dvorana Stožice
dvorana Stožice
Peter Vlfan
koš Stožice
gradbišče Stožice
Joc Pečečnik
Brane Oblak
Jure Zdovc, Zoran Martič
Franci Zavrl
Boštjan Vuga
Branko Vekić, Sebastjan Cimerotič
Safet Hodžić, Simon Sešlar
Janez Sodržnik
Joc Pečečnik, Janez Škrabec
Roman Lisac
Zoran Janković, Brane Oblak
Olimpija
Igor Dolenc
Tone Anderlič
Prijavi napako
Komentarji
SKing
# 30.06.2009 ob 15:03
Kakšen tajkun nekaj?
Bi slučajno Simčičeva to uredila?
Ali pa Vika Potočnik?
Ali pa, bog ne daj, Dimitrij Rupel?

Janković je vsaj nekaj naredil za Ljubljano. Ali pa če je boljše, da se vse pusti pri miru in nič ne naredi?
tuditi
# 30.06.2009 ob 14:59
Važno da bosta objekta nareta!
velikipeter
# 30.06.2009 ob 15:18
Bravo Zoki!
loup
# 30.06.2009 ob 15:09
Če bo eden narejen, bo ta obljuba izpolnjena 50%.... veliko bolje kot pa izpoljnevanje obljub prejšnih županov in županij.
dr. LeQuack
# 30.06.2009 ob 15:05
@roksy: Tipično slovensko razmišljanje. Če se končno nekaj premakne z mrtve točke in nekdo nekaj naredi, ga je takoj potrebo poteptat. Toliko kot je Janković v času svojega županovanja naredil za Ljubljano, se prej v 40 letih ni naredilo.
blazius
# 03.07.2009 ob 16:57
haha sabah ti si kreten. res da majo velike stadione, ni pa noben v tak dobrem stanju kot je npr ljudski vrt, al pa arena petrol. vse propada, poglej si maksimir.
kapaciteta ni vse ;)
ksela
# 01.07.2009 ob 21:23
No ali je kdo razmisli do so bili predvsem problemi z gradbenim dovoljenjem. Država zna res zakomplicirati stvari. Tako kot politika ne pusti prenove Plečnikovega štadiona. Ker se desnici fajn zdi da zajebava pečečnika.
Acinho
# 01.07.2009 ob 12:31
Tisti, ki še vedno po vsemu temle pljuvate po Jankoviću ste zreli za pregled pri psihiatru. Človek je vsaj nekaj naredil za prestolnico!!! Kdo je pred njim kaj storil??? NIHČE!!!! Kar koli stori, spet vam ni prav. ČE so Ljubljančani pametni in če želijo, da se njihovo mesto, s tem pa tudi prestolnica naše države razvija, ga bodo izvolili še enkrat. Sej prov nej bo Jazbinšek in podobni klovni v mestnem svetu, da lahko mau čivkajo, ampak razvoj mesta pa pustte človeku, ki je sposoben za to. S tem, ko nekateri jokate čez njegovo nacionalnost, kažete kako ste zafrustrirani. In vi se imate kao za neke razgledane evropejce???

Sploh pa teli vztrajni desničarji, ki zdej vztrajno jokajo, zakaj je on župan, naj vas spomnim, da je posredno zato kirv tudi vaš glavni guru JJ!!!! Če ga veliki Janez nebi vrgel iz Mercatorja, bi verjetno še dan danes bil tam, tako pa se je odločil da pokaže Sloveniji, predvsem pa JJ česa je zmožen, in POKAZAL JE!!!! Vi se pa lah požrete od ljubosumja in nejevolje!!!
SKing
# 01.07.2009 ob 11:20
Zufer - bravo!

Končno nekdo, ki gleda na stvari realno in brez politične obremenjenosti, ki na tem portalu daje večino ljudi. Ne glede na to, KARKOLI Janković naredi - vse je narobe. Če bi bil kdo iz desnice župan v Ljubljani pa bi bilo vse OK - ne glede na to, tudi če se nič ne bi naredilo.

Opažam v Sloveniji, da je vsaka investicija pospremljena z negodovanjem. Pa naj se gre za investicije za Univerzijado 2013, Kulturno prestolnico Evrope 2012, Kempinski Palace (ki je, mimogrede, ena redkih dobrih potez Bavčarja - ostale so tako ali tako popolnoma zgrešene) ali pa za gradnjo stadiona.

Kaj bi bilo boljše? Vse pustiti pri miru, naj bo tako kot je?
In potem bi se govorilo, da smo zastarela država, kjer se nič novega ne naredi. Nekaterim res NIČ ni prav in to je žalostno. Razvoj se dela na dolgi rok - kjerkoli se kaj dela na kratki rok je ponavadi propadlo. In velike investicije so večkrat tvegane a le tako lahko vas, mesto, občina ali država napreduje.

Janković je eden redkih direktorjev, ki jih je nastavila leva vlada v 12 letih svojega vladanja. Vsi ostali so večinoma polnili le svoje žepe, Janković pa je iz Mercatorja naredil ogromno.

In kaj potem, če po rodu ni Slovenec? Tako SŠ kot fakulteto je naredil v Sloveniji, kjer živi že več kot 30 let. Res so neumne izjave, da je on pač neki "jugović" - po eni strani naj bi spoštovali medkulturni dialog, spoštovali cigane, temnopolte in homoseksualce, po drugi strani pa bi nekoga, ki že toliko let živi v Sloveniji in je nekaj ustvaril, najraje videli v peklu.
Smešno ali žalostno - v vsakem primeru je takšno razmišljanje o "jugoviću Jankoviću" navadna neumnost.
madmusic
# 01.07.2009 ob 10:59
zufer - svaka čast, zadeto v nulo !

ostali demagogi, nakladači, dežurni nergači, faliranci v življenju katerim nič ni prav (in so predvsem skregani sami s sabo ter jezni nase pol pa še kaj malega tudi na cel svet), ... oni bodo itak še naprej po svoje tolkli !
Grugar
# 01.07.2009 ob 10:55
pa če mu nebi janša dnarja vzel
Zufer
# 01.07.2009 ob 09:04
Pravzaprav se sprašujem, čemu takšno nezadovoljstvo in iskanje dlake v jajcu z vseh strani, če pa se nam končno dogaja to, na kar čaka Ljubljana že desetletja?

Vsak pravi ljubitelj nogometa in košarke je presrečen, da bo mesto dobilo nove objekte, pa čeprav z nekajletno zamudo. Pri prejšnjih županih teh zamud ni bilo, ker ni nihče nič naredil.

Sprašujem se tudi, kdo so vsi ti demagogi, ki so se kot umazana sluz razlezli po spletnih portalih. Temu ni všeč zamuda, onemu tajkunstvo, tretji očita, da bodo objekti prazni, ker da ni kvalitete ... Dam roko v ogenj, da je večina teh pred par leti ob največjih uspehih reprezentance jamrala, zakaj še nimamo novega štadiona, da na Bežigradu ne morejo iti normalno scat, da se ni kam usesti in tako dalje. Kdor pa samo jamra in tekem sploh ne obiskuje, temu je itak vseeno za šport in samo išče, kjer bi lahko sprostil nezadovoljstvo (ki ponavadi izvira iz nezadovoljstva nad samim sabo).

Obisk štadionov in njihov point niti ni v tem, da so stalno polni. Tega razen v par svetovnih klubih (no, mogoče je teh klubov nekaj 10) ni nikjer. Na primer: Milan, ki je eden največjih svetovnih klubov, ima kapaciteto štadiona 85.000, povprečno pa je zaseden 59.000. Se to zdi veliko? Kaj pa Udinese, ki je občasni udeleženec Lige prvakov in pokala UEFA? Kapaciteta 42.000, zasedenost 16.000. Juventus kapaciteta 71.000, zasedenost 21.000. Polni so le nekajkrat letno, pa govorimo o Italiji, ki je pojem nogometa. Drugod je podobno, razen v Angliji in Nemčiji, ki pa ju ne moremo primerjati s Slovenijo.

Izkušnje kažejo, da sta infrastruktura in obisk močno povezana. V Avstriji se je, potem ko so v preteklih 2 desetletjih uredili infrastrukturo, obisk potrojil (povprečni obisk leta 1989 je bil manj kot 3.000 ljudi na tekmo, v 2009 več kot 9.000). Za vsakodnevno domače ligaško tekmovanje so ti štadioni večinoma preveliki. Vendar postanejo premajhni, ko se zgodi kaj izjemnega: reprezentančni bum, gostovanje velikih svetovnih ekip (kot pred leti Liverpool, reprezentanca Francije, Italije, Nizozemske, Nemčije), koncerti (U2 nočejo v Slovenijo, dokler ne bomo imeli spodobnega štadiona). Takrat se narod začne pritoževati, zakaj ni primernega štadiona.

Zato prosim, da ne serjete klamf in ne sejete nezadovoljstva med ljudi. Končno bomo dobili objekte, ki jih ljubiteljji športa, glasbe in drugih prireditev potrebujemo. Za ostale je itak vseeno in kot sem že rekel, samo iščejo, kje bi sprostili svoje frustracije.
alessio444
# 01.07.2009 ob 08:56
Lahko je še ne vem kako dober župan, ampak župan ni samo obraz, ki se kaže na volitvah in proslavah, župan je v bistvu cela ekipa ljudi, ki sedi za njim in on jih koordinira in Zoki to zna, ni važno kakšen je, naš je.
Ocelot
# 01.07.2009 ob 08:07
luigi111, imaš ti kake dokaze o krivdi Jankoviča? Česarkoli ga že sploh obtožuješ. Pri nas je očitno res težko, da je folk zadovoljen. Če kaj narediš, si avtmatično tajkun, baraba, ki krade revnim in si polni žepe. Po drugi strani bi pa folk pi*dil, če se ne bi nič naredilo. Že tako in tako zdej citirate neke napovedi Jankoviča iz leta 2006 ali 2007, češ da bo štadion letos končan! Dajte no, če vam smisel v življenju predstavlja postavljanje ljudi na laž, potem raje desničarji najprej pometite pod svojim pragom...prahu je iz prejšnjih štirih let vlade JJ ostalo še kar precej.
KLIPAN
# 01.07.2009 ob 06:07
Jankovič vsaj nekaj naredi, za razliko od desničarjev , ki samo gobcate.
Voly
# 01.07.2009 ob 00:09
Štadion bi imeli pravi čas,če nam ne bi Janša (Ljubljani mislim) ukradel 50 milijonov,takoj,ko je prevzel oblast!!
Buc
# 30.06.2009 ob 23:11
Važno, da bosta štadion in dvorana zgrajena čeprav z zamudo. Prejšnji župani niso niti začeli graditi. Kako lepo bi bilo v Stožicah videti Argentino na prijateljski tekmi ali pa final four v košarki oziroma EP 2013. To so sanje morda pa se uresničijo.
madmusic
# 30.06.2009 ob 22:37
@matejp: majhen popravek - na tistem stadionu in dvorani se bo dogajalo. in to kar precej (več v dvorani a tudi stadion ne bo sameval). Iz neposrednih virov zainteresiranih je podatek, da že potekajo pogovori in pogajanja za koncerte v novih objektih, par potencialnih imen sem tudi že ujel.

Za vse ostale genijalce: jankovič je obljubil da bo 2008, to drži ! Hm, upam da ste vsi kaj malega zasledili da se je pojavila neka kriza, nekaj malega recesije je tudi, pa ostalega sr**** in velike investicije in veliki igralci (berite: investitorji) imajo zamude, težave, ...
A ključno je - stadion in dvorana se gradita ... in tudi če bo športni prak stožice odprt 30.7 ali 30.9., najpomembneje je, DA LJ KONČNO DOBI SPODOBEN STADION IN DVORANO.
Bobr
# 30.06.2009 ob 21:46
Jamamoto iz tiste luknje drugače že neakj časa rasteta ven štadion in predvsem dvorana. Sicer bi vse skupaj moralo že eno leto stati, ampak že to da se v LJ dejansko kaj naredi je čudež.
matejp06
# 30.06.2009 ob 21:21
Lepo kaže, folk pa ste nevoščljiv. Ljubljančani smo lahk srečni, da smo končno dobil pravega župana. Vsi tisti (vključno z županom), ki ste mislili, da bo vse narejeno v roku, ste bli naivni. A ker je župan Zoki bo vsaj kaj narejen, sicer ne bi bilo nič. Hvala bogu za Zokija. In tistim, ki pravite, da stadiona ne rabimo: stadion in dvorana morata bit, pa četudi sta skos prazna in se tam nič ne dogaja.
mandingo
# 30.06.2009 ob 20:50
92. mušica Bli bi že trije stadioni,če se ne bi poajavil ČELAVI KRVOSES,z beograjsko politiko,da je potrebno dajati nerazvitim!!!
M-filter
# 30.06.2009 ob 20:44
Veste kako je. Jankovič me po eni strani spominja na Jelinčiča. Oba veliko govorita kaj morajo narediti le da Jankovič vsaj nekaj naredi. Če bi bilo po njegovo bi štadion že stal ampak saj sami veste kako je z gradbenimi dovoljenje in vsemi ko hoče vsak nekaj dobiti od tega
Anunnaki
# 30.06.2009 ob 20:42
Srbi so face , večje kot vi Janezi, (laughing out loud).
M-filter
# 30.06.2009 ob 19:31
76. gregors (30. junij 2009 ob 19:16)Prijavi neprimerno vsebinoKo ni blo Jankovića vsaj nismo rabli poslušat srbskih trubačev v centru ljubljane za božič

pa ko se ravno razpisujem. svet je postal tako majhen, da skoraj da v vsaki državi živijo različni narodi. Tako to je in vedno huje bo kar se tega tiče. V Sloveniji je še malo tujcev, če gledamo nekatere druge Evropske države. Če se država želi razviti potem je cena za to tudi priseljevanje tujcev. Drugače pa ostani nerazvit. verjetno tujec ne bo šel v državo, ki je nerazvita in kjer je skoraj da slabše kot pri njih doma. Pa ne govorim sam o tujcih z balkana ampak nasploh. Torej če se gremo Evropo sprejmimo ostale, Drugače pa nazaj v socializem.
iome
# 30.06.2009 ob 18:43
če se nič ne naredi, pljuvaj !
če se kaj naredi, spet pljuvaj !
A ravno, ker je to Janković, je pa tajkun in bo sinu napolnil malho,
ja pa kaj, saj bi jo moj oče tudi meni in tvoj tudi tebi.
In kdo bo to plačeval, boli me k..., ker hočem gledat fuzbal, kot človek, ne
kot žvau !
Saj že tako plačujemo to drago državo, da drugi uživajo,
sedaj pa naj stadion in dvorano zgradijo, da jaz malce uživam.

Zoki-Zorule, svaka čast, samo tako naprej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i>
M-filter
# 30.06.2009 ob 18:34
jebo vas tajkuni. Janša se je zmislu to besedo in zdej so kr tajkuni. Pa če tajkuni že obstajajo Jankovič ne more bit tajknu. Tajkun obogati z meneđerskimi odkupi in tega Janko ni delal. vaša razgledanost je pod vsakršnim nivojm. Vsak fuzbaler je bl pameten kokr tisti ki nekaj pišejo sam zato, ker jim en osebek ni všeč. idiotizem. Jankovič je do sedaj naredil daleč, daleč največ za Ljubljano. V 4ih letih bo obnovil skoraj da celo mesto.

Štadion pa rabmo, zelo ga rabmo, bolj kot vse ostalo. Vse od časa Rimljanov je bilo glavno geslo "kruha in iger". Ni čudno da so bili Rimljani daleč najbol razvita civilizacija vse do 18st. Vmes ni bilo ničesar le fajtanje za oblast.

Ta stadion in dvorana nista samo za Ljubljano ampak za marsikoga drugega tut. Končno plac za koncerte, športne prireditve in nastploh vse kar je lahko v dvorani. In koliko je državo prislonila zravn. NIČ. no mogoče kako malenkost. Zakaj mora biti trgovski center zraven. Ne zato da nekdo obogati ampak zato da se lahko gradi. Nekateri še ne poznate beseda investicija, kar pa ni čudno ko ste stari 14 let. Mogoče ne zares ampak v glavi pa
manutd15342
# 30.06.2009 ob 18:10
zoran legenda...pluvite kukr hočte, sam je dejansko največ naredu
Primi123
# 30.06.2009 ob 17:41
Sam nisem ljubljančan, sem pa zelo pogosto v Ljubljani. Pa se mi zdi da je tale Janković kar dober župan. Ima velikopotezne načrte, pa tudi red bo počasi naredil. Obe prejšnji županji skupaj nista naredila toliko kot bo on v enem mandatu.
luckylee.is.back
# 30.06.2009 ob 17:38
kiki15 lahko ti jaz potisnem kak prstek v ritko hlapec. sem iz maribora in me veseli, da ljubljana končnooooo dobiva stadion.....to je pridobitev za celotno državo in mi je vseeno, če se bomo spet vozli z družbo na tekme v ljubljano....upam samo da bo na tekmah reprezentance poln tako kot v mb-u.
Kiki15
# 30.06.2009 ob 17:29
Jah Mariborčani ... boste mogl kr počas pomahat v slovo (z prsti ki so vm še ostal) reprezentačnemu nogometu, ker Jankovič misl še kako resno z stadionom tako da prčakujem da se bo reprezentanca vrnila tm k spada - v Ljubljano. Morm rečt da mi neki odločitev in potez Jankoviča ni preveč ušeč (recimo ta, da bo stadion lih slučajno zgrajen par mescov pred volitvami katere bo potem prav zaradi stadion najbrž dobil) ampak dejstvo je da se stadion gradi, dnar kot kaže je in dokler bo gradnja napredovala mu morm čestitat ker se je kočno lotil takega velikega projekta. Kar pa se tiče same zasnove, mi je dvorana zelo ušeč (tako uzuni še bolj pa notri), medtem ko je stadion malo čudn ko je pokrit z tisto travo (notr je pošten) ... ampak sej se bomo navadl.
izidor.vindis2
# 30.06.2009 ob 17:28
Jankovič bo naredil brez projektov več kot Kangler s kulturno prestolnico in univerzijado vred :)
Capital78
# 30.06.2009 ob 17:19
Tisti, ki nasprotujete Jankoviču, to počnete iz same žlehtnobe in zavisti, ker je Jankovič do zdaj naredil več kot vsi prejšnji župani (Stergar, Rupel, Potočnik, Simšič) skupaj ! Ljubljana bi za župana vedno potrebovala človeka takšnega kova kot je Jankovič!
moochie
# 30.06.2009 ob 16:57
Samo, da gre stvar naprej. Upam, da res rata v predvidenem roku...
Galaxy
# 30.06.2009 ob 16:54
Aha kmetozar ... če pa bi se pisal Janša, Tanko, Jerovšek pa bi mu postavljali spomenike, poimenovali trge in ulice po njemu ... Bravo
tuditi
# 30.06.2009 ob 16:38
luigi111 haha osel!!!!Daj pojdi na gradbišče pa vprašaj te delavce koliko bi dobili doma za tašno delo!Vsi ti bodo rekli da je plača tukaj super glede na razmere tam dolih.

Itak nimaš pojma o pojmu vidim.
mobydik
# 30.06.2009 ob 16:30
Jankovič je, pa rečete karkoli, do zdaj za Ljubljano naredil največ! Daaaleč največ...
Galaxy
# 30.06.2009 ob 16:08
luigi111 (30. junij 2009 ob 15:58)

KJE ste sedaj luleki ???


Pač nočejo več debatirat z paranoikom, ki v vsaki stvari vidi komunistično zaroto ;-) Sam si kriv Ivan
Jure_mb
# 30.06.2009 ob 16:05
Jankovič, rešitelj Ljubljane. Samo, da klerofašisti držijo svoje umazane rilce čim bolj stran, pa bo.
pinokioc
# 30.06.2009 ob 15:58
ni potrebno zgubljati besed.. Ljubljana bo dobila stadion. G. župan je pač našel način da ga zgradi (noben drug o tem ni niti razmišljal, kaj šele začel delat), kar pa seveda pomeni zagotovljen 2. mandat za župana. Simple as that. Če bi se našel npr. premier, ki bi zgradil vse bolnišnice kot se šika in se obenem ne bi znašal nad komunisti ali domobranci, bi pravtako imel zagotovljen 2. mandat. Kako enostavno, ne?

Tistih komentatorjev, ki pa niso iz ljubljane, pa ne razumem.. Zakaj se vtikajo v ljubljanske posle?
SKing
# 30.06.2009 ob 15:47
Guliwer - za Slovenclne je pomembno to, da se NIČ ne naredi, ker potem je vse dobro. Če nekdo karkoli naredi je seveda vse narobe.
Guliwer
# 30.06.2009 ob 15:46
Najprej je Jankovič naredil Mercator takšen, kakršen je sedaj. Nato postane Ljubljanski župan, in začne z gradnjo štadiona in dvorarne....
Kaj je Janševci, vam to ni všeč?!?!
tuditi
# 30.06.2009 ob 15:43
Če želimo kandidirat za kakšno EP v košarki,rokometu rabimo tako dvorano.
SKing
# 30.06.2009 ob 15:35
ics - se strinjam. To so pač Slovenclni, ki ne vidijo dlje od levih ali desnih, domobrancev ali partizanov, Janše ali Pahorja/Golobiča.
ics
# 30.06.2009 ob 15:34
SKing .. problem je v temu k je pač "Zoran Janković" .. neglede na to kaj bo naredu za LJ bo vedno tisti na ić in nebo nč prov ..
stropy
# 30.06.2009 ob 15:31
po mojem mnenju je glavno to, da se nardita stadion in dvorana, ki jo prestolnica res potrebuje in s tega stališča mi je dokaj vseeno, koliko denarja bo kdo pokradel, prav tako mi je vseeno za nakupovalni center, ter to kdo bo lastnik le tega... sam da bo že 1x ta stadion... in dvorana
tuditi
# 30.06.2009 ob 15:30
Točno tako če bi bili še sedaj županji Danica oz Vika bi bil štadion še vendo le obljuba,dvorana pa tako nebi nikoli stala!!!

Bravo Zoki!Vsaj eden ki je naredil potezo,ostlai bi še danes samo bluzili.Ja kaj pa Lj tako nujno rabi?Sej imaste vse,gužva je pa v vseh glavnih mestih oz je pomanjkanje parkirišč,se pa v busi vozite pa bo.
Neron
# 30.06.2009 ob 15:26
In očitno ste nekateri tudi pozabili na krizo, ki je bila nepričakovana, ter zato v Jankovičih načrtih verjetno nepredvidena.

Tudi to zna malce podaljšat projekte, se vam ne zdi?

Drugače pa res bravo Zoki!
SKing
# 30.06.2009 ob 15:23
rabelj:

1) Obljubil je že, a malo zaradi popularnosti - vseeno boljše, da je štadion zgrajen nekaj let pozneje kot da sploh ne bi bil. Kdorkoli drug od sedanjih županov/županj ne bi NIČ naredil in to NIKOLI.

2) V drugi polovici leta 2008 se je pričela gospodarska kriza, ki je takšne velike investicije zaustavila. Zato tudi ne more tako hitro biti narejeno, kot bi bilo verjetno sicer.

3) Janković bo za Ljubljano naredil toliko kot še nihče prej in nihče verjetno kasneje. Lahko ga imenujete komunist, rdečkar, tajkun - ampak človek je nekaj za Ljubljano naredil.

- Mi kdo pove, kaj je naredila Vika Potočnik?
- In kaj je naredila Danica Simšič?
- In kaj je naredil Dimitrij Rupel?
SuperHero
# 30.06.2009 ob 15:17
Janković se pojavla povsod. Vedno ko gre za Ljubljano je zraven! Tako na športnih kot kulturnih prireditvah. Vem pa za sigurno da je bil na kar nekaj letošnjih evroligaških in nlb tekmah OLIMPIJE!
stevieg8
# 01.07.2009 ob 01:59
vidite koliko Janković za vas naredi, spet imate en teden veselja, ker se lahko kregate o stvareh, o katerih večinoma nimate pojma.