Josip Iličić je letos dosegel 10 golov v Serii A, predvsem s spomladanskimi igrami, ko je kljub poškodbi dolgo držal Palermo v boju za obstanek, pa je znova pritegnil veliko pozornosti. Foto: EPA
Josip Iličić je letos dosegel 10 golov v Serii A, predvsem s spomladanskimi igrami, ko je kljub poškodbi dolgo držal Palermo v boju za obstanek, pa je znova pritegnil veliko pozornosti. Foto: EPA
Gazzetta dello Sport, Mancini, Iličić, Kurtić
Veliki oglas navijačev Manchester Cityja v zahvalo trenerju Robertu Manciniju, zgoraj pa v Sloveniji odmevni članek o prestopu Iličića v Fiorentino in zanimanju Catanie za Kurtića. Foto: Twitter

Kocka je padla in Josip Iličić ostaja v Serii A, piše sloviti italijanski športni dnevnik na rožnatem papirju. 25-letni napadalni vezist pričakovano zapušča izpadli Palermo in odhaja v Fiorentino, ki ga je tako prepričala, da je hkrati zavrnil druge ponudbe (Napoli, Schalke, Bayer). Zdaj je od Palerma in Fiorentine odvisno, da se dogovorita o višini in obliki odškodnine, katere skupni znesek naj bi bil okoli 10 milijonov evrov.

"Jojo" po sledeh dveh soigralcev?
Sicilijanski in toskanski klub imata za te dni že dogovorjen sestanek, kjer se bosta pogajala o odkupu vratarja Emiliana Viviana in vezista Guilia Migliaccia, ki sta letošnjo sezono kot posojena igralca Palerma uspešno odigrala za Fiorentino. To bo tudi priložnost, da se strani dogovorita še o prestopu Iličića.

Denar in dva igralca v nasprotno smer
Gazzetta tudi navaja, da se Palermo v zameno za Slovenca ob denarju zanima tudi za dva mlada igralca Fiorentine. Napadalec Haris Sefarović in vezist Boadu Acosty naj bi postala del paketa, s katerim bi Kranjčan znova končal v vijoličastem dresu. "Viola" je bila v Serii A celo blizu uvrstitvi v Ligo prvakov, a je na koncu za dve točki zaostala za tretjim Milanom.

Po trditvah uglednega italijanskega medija je Iličića prepričal projekt, ki ga vodi trener Vincenzo Montella, zavzel pa naj bi se tudi za podpis slovenskega reprezentanta. Trenutno poškodovani Iličić, ki zaradi tega ni v reprezentanci za kvalifikacijsko tekmo z Islandijo, naj bi s Fiorentino podpisal štiriletno pogodbo, katere uradno potrditev je mogoče pričakovati do konca tedna.

Še v ponedeljek Milanova želja
Vseeno je treba vzeti zapisano tudi z malce skepse, saj je Iličić zadnje tedne eno najpogosteje omenjenih imen nogometne tržnice na Apeninskem polotoku. K temu sta veliko prispevala tudi predsednik izpadlega Palerma Maurizio Zamperini in vedno zgovorni, a hkrati skrivnostni Iličićev menedžer Amir Ružnić. Tudi sama La Gazzetta dello Sport je še v ponedeljek z mastno naslovnico izpostavila, da je ena izmed želja Milana prav Iličić.

Bi si Kurtić drznil oditi na vzhod Sicilije?
Ob članku o Iličiću, ki ga je bilo nemogoče spregledati zaradi tričetrtstranskega oglasa navijačev Manchester Cityja, v katerem so se zahvalili zdaj že nekdanjemu trenerju Robertu Manciniju, so pri Gazzetti zapisali še eno odmevno govorico v povezavi z drugim slovenskim reprezentantom pri Palermu. Jasmin Kurtić je želja Catanie, sicilijanskega tekmeca Palerma, ki se ob dobri sezoni in 8. mestu še dodatno naslaja ob izpadu "rosanerov". Trener Catanie je Rolando Maran, s katerim je Kurtić v lanski sezoni odlično sodeloval pri drugoligašu Vareseju.