Alberto Malesani je moral v letošnji sezoni že dvakrat zapustiti klop Genoe. Foto: EPA
Alberto Malesani je moral v letošnji sezoni že dvakrat zapustiti klop Genoe. Foto: EPA

Prvič je Malesani dobil nogo decembra, ko ga je zamenjal Pasquale Marino, a se je 2. aprila vrnil, na klopi pa je zdržal tri tedne. Na nedeljski tekmi proti Sieni so za izgrede poskrbeli navijači. V 53. minuti, ko je bilo na semaforju že 0:4, so navijači Genoe za 45 minut prekinili tekmo. Na igrišče so zmetali večje število dimnih bomb in petard. Sodnik je obe ekipi poslal v slačilnico, nato pa se je vendarle odločil za nadaljevanje srečanja, ko je več tisoč navijačev že zapustilo stadion.

Italijanska nogometna zveza je Genoo, ki se krčevito bori za obstanek, kaznovala z dvema tekmama igranja pred praznimi tribunami, kar pomeni, da domači navijači v letošnji sezoni ne bodo več spremljali svojih ljubljencev na stadionu Luigi Ferraris.
Lameli zaradi pljunka tri tekme suspenza
Nogometaš Rome Erik Lamela, ki je na nedeljski tekmi Serie A proti Juventusu v Torinu pljunil v smeri proti branilcu stare dame Stephanu Lichtsteinerju, si je prislužil tri tekme prepovedi nastopanja.

Argentinski nogometaš je pljunil proti švicarskemu reprezentantu proti koncu tekme, ki jo je Roma izgubila z 0:4, Lichtsteiner pa mu je pokazal štiri prste. Zaradi incidenta bo moral Lamela izpustiti prvenstvene tekme proti Fiorentini, Napoliju in Chievu, tako da bo lahko zaigral le še na zadnjih dveh tekmah sezone.