Steven Gerrard je bil 14 let eden ključnih igralcev Anglije. Foto: EPA
Steven Gerrard je bil 14 let eden ključnih igralcev Anglije. Foto: EPA
Gerrard ne bo več igral za Anglijo

Tekma proti Kostariki na svetovnem prvenstvu v Braziliji (0:0) je bila zadnja v 14-letni karieri, odločil pa se je predvsem zaradi želje, da podaljša klubsko kariero.

"Na vsaki tekmi za angleško reprezentanco sem užival, zato sem žalosten, ker se poslavljam. To je bila težka odločitev, zagotovo ena najtežjih v življenju. Toda sem v letih, telo ne vzdrži več dodatnih naporov, zato sem prepričan, da je odločitev pametna. Zdaj se bom povsem posvetil klubu, ostal pa bom velik navijač Anglije," je ob slovesu dejal Gerrard, ki je prvo tekmo v reprezentančnem dresu odigral leta 2000. Odigral je 114 tekem in dosegel 21 golov.
"Zelo sem razočaran, a popolnoma razumem njegovo odločitev. Nikakor se ne smemo pritoževati, saj je Stevie vedno dal vse od sebe za svojo državo," je poudaril selektor Roy Hodgson.

Angleži osvojili le točko na SP-ju v Braziliji
V Braziliji so Angleži izpadli že po skupinskem delu, v skupini D so zasedli zadnje mesto po porazih z Italijo (1:2) in Urugvajem (1:2) in remiju proti Kostariki (0:0).
Katanec ne bo imel skrbi z Gerrardom
Anglija se bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2016 pomerila tudi s Slovenijo. 15. novembra bo tekma na Wembleyju, 14. junija 2015 pa v Stožicah.

Gerrard ne bo več igral za Anglijo