Gonzalo Higuain je povsem izgubil živce. Foto: EPA
Gonzalo Higuain je povsem izgubil živce. Foto: EPA

Higuain, ki je žalil in odrinil sodnika, potem ko mu je ta v 75. minuti pokazal drugi rumeni karton, bo moral plačati še 20.000 evrov kazni. Vročekrvnega argentinskega napadalca so z zelenice odstranili soigralci, potem ko je grozil, da bo napadel Udinesejevega branilca Felipeja.

Higuain, ki je s 30 zadetki prepričljivo najboljši strelec elitne italijanske lige, bo tako moral izpustiti tekme proti Veroni, Interju iz Milana, Bologni in Romi.Pri Napoliju se bodo sicer pritožili na kazen in upajo, da bo ta nižja.

Juventus beži že šest točk
Napolijev trener Maurizio Sarri, ki je zaradi protestov prav tako moral na tribune, bo moral izpustiti eno tekmo. Drugouvrščeni Napoli sedem krogov pred koncem italijanskega prvenstva za vodilnim Juventusom zaostaja šest točk.

Tožilstvo nad selektorja Conteja
Medtem pa tožilstvo v Cremoni zahteva, da italijanski nogometni selektor Antonio Conte dobi šestmesečno pogojno zaporno kazen in plačilo 8.000 evrov zaradi vpletenosti v korupcijsko afero. Conteja sumijo, da ni poročal o poskusu prirejanja izida na tekmi iz leta 2011 med takrat njegovo Sieno in Albinoleffejem, čeprav naj bi za to vedel. V procesu je sicer vključenih več kot 100 nogometašev in uradnih oseb iz klubov treh italijanskih poklicnih lig. Conte bo sicer letos na evropskem prvenstvu 2016 še zadnjič vodil Italijo, nato pa se bo preselil k londonskemu Chelseaju, s katerim je podpisal triletno pogodbo.