Thiago bo prihodnje štiri sezone preživel v bavarski prestolnici. Foto: EPA
Thiago bo prihodnje štiri sezone preživel v bavarski prestolnici. Foto: EPA

V odškodnino niso všteti bonusi. Thiago bo dres Bayerna nosil prihodnje štiri sezone. 22-letni Brazilec, ki igra za špansko izbrano vrsto, je izrazil željo, da zapusti Barcelono, kjer je preživel osem let. Thiago, ki je zbral tri nastope za aktualne evropske in svetovne prvake, si želi nastopiti na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Braziliji, pri Barci pa naj ob Xaviju, Andresu Iniesti in Cescu Fabregasu v vezni vrsti ne bi dobil dovolj priložnosti za dokazovanje.

"Thiago je odličen nogometaš z bleščečo prihodnostjo, ki bo še okrepil naše moštvo. To je bila velika želja trenerja in veseli smo, da nam je uspelo izpeljati posel," je ob prestopu povedal predsednik upravnega odbora Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Druga velika okrepitev Bayerna
Tehnično izjemno podkovani vezist je blestel na zadnjem evropskem prvenstvu do 21 let, ko je s Španijo postal prvak in bil tudi izbran za najboljšega igralca turnirja. Thiago je v Barceloni veljal za naslednika svojega velikega vzornika Xavija, a z željo po več igralnih minut je zapustil katalonskega velikana. Thiago je bil velika želja Guardiole, prestop pa je bil lažje izpeljan, saj je v pogodbi imel klavzulo, da mora odigrati takšno število tekem, sicer je odškodnina do 1. avgusta vsega 18 milijonov evrov. Zanj so se ogreli tudi pri Manchester Unitedu, a se je Thiago na koncu odločil za Bayern, saj mu je Pep, ki ga je v Barci vključil v prvo ekipo, zagotovil mesto v začetni postavi. Po Mariu Götzeju, ki je za 37 milijonov prišel iz Borussie, je to druga odmevna okrepitev Bayerna.

Thiago se je rodil v Italiji, nogomet je začel igrati v Braziliji, leta 2005 pa se je preselil v Barcelono. Prihaja iz nogometne družine. Njegov oče Mazinho je z Brazilijo leta 1994 postal svetovni prvak, mlajši brati Rafinha je član Barcelone, a bo v prihodnji sezoni kot posojen igral za Celto iz Viga, bratranec Rodrigo, ki je skupaj s Thiagom osvojil naslov evropskega prvaka do 21 let, pa je član Benfice.