Olivier Giroud je lani že v 2. minuti zatresel mrežo Bayerna in napovedal dramatično tekmo na Allianz Areni. Foto: EPA
Olivier Giroud je lani že v 2. minuti zatresel mrežo Bayerna in napovedal dramatično tekmo na Allianz Areni. Foto: EPA
Arsenal
Nogometaši Arsenala so optimistični pred povratno tekmo. Foto: Reuters
Arsene Wenger
Arsene Wenger se je spomnil legendarnih evropskih tekem Arsenala. Upa na nov čudež v torek na Allianz Areni. Foto: Reuters
Mesut Özil
Mesut Özil je na prvi tekmi zapravil strel z bele točke. Foto: EPA
Sulley Muntari in Mario Balotelli
Sulley Muntari in Mario Balotelli med treningom na stadionu Vicente Calderon. Foto: EPA

Lani je Bayern prvo tekmo osmine finala v Londonu dobil s 3:1, potem pa je Arsenal z zadetkoma Olivierja Girouda in Laurenta Koscielnyja povedel z 2:0, do konca pa je ostalo še pet minut in sodnikov dodatek. Bavarci so zadržali prednost, zaradi večjega števila golov v gosteh so se prebili v četrtfinale, nato pa izločili Juventus (2:0 in 2:0), Barcelono (4:0 in 3:0), v finalu pa ugnali še dortmundsko Borussio z 2:1.

Pep hitro spoznal, da je Hoeness glavni v klubu
V Münchnu je ta teden glavna tema proces proti predsedniku Uliju Hoenessu, ki je utajil davke. "Priznam, da za naš klub ta tekma ne bo najpomembnejša ta teden. Vsi upamo na ugoden razplet na sodišču za našega predsednika Hoenessa," je pojasnil častni predsednik Franz Beckenbauer.

"Skušali se bomo popolnoma osredotočiti na srečanje. Ko bo žoga na sredini igrišča, bomo odmislili vse druge stvari," je pojasnil Thomas Müller, ki je blestel ob gladki zmagi v Wolfsburgu (1:6).

"V devetih mesecih sem spoznal, da je Hoeness najpomembnejša oseba v klubu. Najbolj mu lahko pomagamo z zmago nad Arsenalom. Imamo lepe možnosti za napredovanje, vendar Arsenal je zelo nevarna ekipa. Topničarji lahko nadomestijo dva zadetka zaostanka. Ne smemo le gledati na uro in prepustiti Arsenalu, da razvije svojo igro. Hitro se lahko znajdemo v velikih težavah. Žogo moramo imeti v svojo posesti, potem bo igra potekala po naših željah," je poudaril Pep Guardiola.

Wenger potrebuje Özila v najboljši izvedbi
Guardiola ima na razpolago vse igralce. Precej več težav ima Arsene Wenger. Vratar Wojciech Szczesny je kaznovan, saj je bil na prvi tekmi izključen. Jack Wilshere in Kieran Gibbs sta poškodovana. Francoz, ki sedi na klopi Arsenala že 18 let, veliko pričakuje od motiviranih Nemcev.
Lukas Podolski bo verjetno začel na klopi, forma Mesuta Özila pa je vse boljša. Dosegel je vodilni zadetek proti Evertonu v soboto v Pokalu FA (4:1). Na prvi tekmi je Özil slabo izvedel najstrožjo kazen v 8. minuti, Manuel Neuer je njegov strel odbil. V nadaljevanju je Özil igral zelo slabo. Po sijajnem začetku sezone je precej popustil, a v soboto je znova prikazal pravi obraz.

Lanska zmaga v Münchnu vliva dodatno samozavest
"Zelo pomembno je, da je proti Evertonu prikazal pravo igro. Gol mu je dvignil samozavest, potrebujemo ga v torek. Končno je videti bolj spočit," je bil zadovoljen Wenger, ki si je večkrat ogledal posnetek lanske povratne tekme. "Vsekakor imamo možnosti za napredovanje, imamo kakovost, tudi motiva seveda ne manjka. Zavedamo se, da nam lahko uspe, saj nam je že lani. Tista tekma je zelo pomembna za razmišljanje naših igralcev. Odigrati bomo morali najboljšo tekmo v letošnji sezoni."

Inter so razbili na San Siru s 5:1
"Spomnim se še tekme leta 2003 v Milanu. Proti Interju smo doma izgubili z 0:3, nato pa na San Siru zmagali kar s 5:1. Imeli smo že nekaj nepozabnih večerov v Ligi prvakov. Treba je igrati pametno, seveda je treba napadati, a brezglavo ne bomo prišli nikamor. Predvsem upam, da bosta obe ekipi tekmo končali z enajstimi igralci," je še dodal Wenger.

Simeone pričakuje Milan v najboljši izvedbi
Atletico bo na stadionu Vicente Calderon branil prednost s prve tekme proti Milanu, ki jo je dobil z 1:0 na San Siru. Madridčani se želijo prvič po letu 1997 prebiti med osem najboljših ekip v Evropi, pred 17 leti je bil zdajšnji trener Diego Simeone eden glavnih igralcev Atletica.

"Vse se bo odločalo na sredini igrišča. Popolnoma odprta tekma je bolj pisana na kožo Milanu, ki ima odlične igralce v napadu. Mi moramo čakati na svoje priložnosti. Čaka nas izjemno težko srečanje, Milan ima težave v prvenstvu, a to prav nič ne šteje v Evropi. Pričakujem zelo močan Milan, največji igralci na takih tekmah pokažejo največ," je dejal Simeone, ki je opozoril, da ni nevaren le Mario Balotelli.

OSMINA FINALA, povratne tekme, torek ob 20.45:
ATLETICO MADRID - MILAN 1:0

Verjetni postavi:
Milan: Abbiati, de Sciglio, Bonera, Rami, Emanuelson, de Jong, Essien, Poli, Kaka, Taarabt, Balotelli.

Atletico: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Alderweireld, Gabi, Mario Suarez, Arda Turan, Koke, Diego Costa, Villa.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)



BAYERN - ARSENAL 2:0

Verjetni postavi:
Bayern: Neuer, Rafinha, Javi Martinez, Dante, Alaba, Lahm, Kroos, Robben, Thiago, Ribery, Götze.

Arsenal: Fabianski, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Arteta, Flamini, Oxlade-Chamberlain, Özil, Santi Cazorla, Giroud.

Sodnik: Svein Oddvar Moen (Norveška)




Sreda ob 20.45:
BARCELONA - MANCHESTER CITY 2:0
PARIS SG - BAYER LEVERKUSEN 4:0

Torek, 18. marca, ob 20.45:
CHELSEA - GALATASARAY 1:1
REAL MADRID - SCHALKE 6:1

Sreda, 19. marca, ob 20.45:
BORUSSIA (D) - ZENIT 4:2
MAN. UNITED - OLYMPIACOS 0:2

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.