Pep Guardiola je odlično začel sezono na klopi Manchester Cityja. V Premier ligi je nanizal pet zmag, v Ligi prvakov pa je odpravil Borussio iz Mönchengladbacha s 4:0. Foto: Reuters
Pep Guardiola je odlično začel sezono na klopi Manchester Cityja. V Premier ligi je nanizal pet zmag, v Ligi prvakov pa je odpravil Borussio iz Mönchengladbacha s 4:0. Foto: Reuters
Yaya Toure in Pep Guardiola
Yaya Toure in Pep Guardiola se nista razumela že v Barceloni v sezoni 2009/10. 2. julija 2010 je Toure za 24 milijonov britanskih funtov odšel k Manchester Cityju. Foto: EPA

33-letni zvezdnik iz Slonokoščene obale ni v kadru vodilne ekipe Premier lige za letošnjo Ligo prvakov. Agent Seluk je dejal, da je Guardiola s tem dejanjem ponižal Toureja in se mu mora opravičiti, če City ne bo osvojil Lige prvakov.

"Zahtevam opravičilo Toureja za to izjavo in tudi opravičilo njegovega agenta. V nasprotnem primeru ne bo igral. Če ima kakšne težave, mora najprej govoriti z osebjem kluba. Vsekakor ni bila lahka odločitev, da ga nisem uvrstil na seznam igralcev za Ligo prvakov. Toure ni imel poguma, da bi me poklical. Namesto tega je njegov agent spregovoril z mediji. Od tega trenutka naprej je zame jasno, da ne bo igral za nas, če se ne opraviči," je bil odločen španski strokovnjak, ki je sanjsko štartal na klopi Cityja.

Leta 2011 je Toure izjavil, da se z Guardiolo nista ujela v Barceloni. Želel je celo končati kariero v Kataloniji, a je zaradi Guardiole odšel k Cityju. Več kot eno leto nista spregovorila niti besede.

Seluk: Guardiola po nekaj zmagah že misli, da je kralj
"Zakaj pa naj se opravičim Guardioli? Dobil je nekaj tekem na začetku sezone in že misli, da je kralj. V Evropi lahko povem svoje mnenje, saj imamo tako ureditev. Opravičil se bom Guardioli, če se bo on opravičil nekdanjemu trenerju Cityja Manuelu Pellegriniju za vse, kar je moral prestati v pretekli sezoni," je oster Seluk.

Toure končal reprezentančno kariero
Štirikratni afriški nogometaš leta je tudi sporočil, da ne bo več igral za reprezentanco Slonokoščene obale. Odigral je 113 tekem, za svojo odločitev pa je dejal, da je bila zelo težka.

"Napisati to sporočilo je bilo nekaj najtežjega zame. Po 14 letih na najvišji ravni sem prepričan, da je zdaj pravi čas. To, da sem star 33 let, zahtevnost vsakodnevnih treningov in veliko število tekem so glavni razlogi, da sem se odločil reprezentančni dres obesiti na klin," je v sporočilu zapisal Toure.