Jose Paolo Guerrero, ki je med letoma 2002 in 2006 igral za Bayern, je že drugič v dveh letih negativno opozoril nase. Foto: EPA
Jose Paolo Guerrero, ki je med letoma 2002 in 2006 igral za Bayern, je že drugič v dveh letih negativno opozoril nase. Foto: EPA

Perujec si je kazen prislužil zaradi namernega štarta s hrbta na vratarja Stuttgarta Svena Ulreicha. Guerrero je na tekmi 23. kroga Bundeslige, ki jo je Hamburg izgubil kar z 0:4, z drsečim štartom s hrbta pokosil vratarja Ulreicha, ki je ob kotni zastavici čakal, da bo žoga po strelu tekmecev končala zunaj igrišča. Guerrero je na tekmi za prekršek dobil rdeči karton.

Ulreich je imel veliko srečo
"Ulriech je imel neverjetno srečo. Guerrero je pritekel v polnem šprintu, če bi ga zadel v stojno nogo, bi mu vse potrgal," je bil ogorčen zdravnik Stuttgarta Raymond Best. Številni poznavalci nemške lige so z ogorčenjem komentirali prekršek Guerrera, številni so zahtevali kazen do konca sezone, saj naj bi bilo to opozorilo za naslednje take primere, ki bi se lahko končali precej usodneje.

Hamburg je napovedal pritožbo. Če ne bo uspešen, se bo lahko 28-letni perujski napadalec na igrišča vrnil šele tik pred koncem sezone, saj je do konca Bundeslige le še deset krogov. Za vročekrvnega Guerrera to ni prva kazen, saj je leta 2010 dobil pet tekem prepovedi, ker je v navijača tekmecev, ki ga je predtem žalil, vrgel steklenico vode.