Samir Handanović je za slovensko nogometno reprezentanco zbral 57 nastopov. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič
Samir Handanović je za slovensko nogometno reprezentanco zbral 57 nastopov. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič
Handanović in Belec o Interju
Na obisku pri najnovejšem črno-modrem

Handanović je pred dnevi prestopil iz Udineseja v Inter, s katerim je podpisal štiriletno pogodbo, vrednost prestopa je 11 milijonov evrov. Trenutno je s klubom na pripravah v Pinzolu v pokrajini Trentino. V nedeljo ob 17.00 bo tekmec črno-modrih v Roveretu Luka Koper.

Julio Cesar je odličen vratar
Novinarji so ga na predstavitvi spraševali o statusu in odnosu do Julia Cesarja, ki ima z Interjem še vedno pogodbo. "Vse spoštovanje do Julia Cesarja, je odličen vratar. A to je del nogometa. Ko je Cesar prišel v klub, je bil med vratnicama izjemen vratar Francesco Toldo. Ta klub ima tradicijo odličnih vratarjev. Sicer pa se to vprašanje mene ne tiče. Ne gledam, kdo je bil tu pred mano," pravi Handanović, ki dodaja: "Potrudil se bom po svojih najboljših močeh, a začenjam z ničle. Obljubljam profesionalen odnos."
Pri pravih letih za menjavo kluba
Pri Interju ni prostora za veliko napak: "Za nekoga, ki opravlja to delo, se ne spreminja nič. Grem naprej, tako kot sem vedno počel. Pri 28 letih sem pri pravih letih, da zamenjam klub. Iz Vidma bi lahko odšel že prej, toda dosegali smo dobre izide in rad sem ostal, tudi zato, ker sem se počutil dobro in so me vedno podpirali navijači. Zdaj sem iskal klub iz najvišjega razreda, da bi začel zmagovati. Z Udinesejem sem bil dogovorjen, da bom odšel, ko bo prišla prava ponudba."

"Vprašali so me že velikokrat, a ne bom rekel ničesar," je bil "Sarma" zvest svojemu slogu, ko so ga vprašali, kaj je njegova skrivnost pri branjenju 11-metrovk. Pri Udineseju je poveljeval obrambi, ki je igrala s tremi branilci, Inter igra s štirimi: "Nekaj se bo gotovo spremenilo, toda tudi v reprezentanci igramo s štirimi branilci. Pomembno je, da dobro poznaš soigralce."

Stadion je bil vedno nekaj posebnega
Handanović je med drugim povedal, da je vedno rad prihajal na San Siro/Meazzo, saj je bilo igrati na tem stadionu vedno nekaj posebnega. Dodal je še, da Liga prvakov ni bila dejavnik pri njegovi odločitvi, ali naj zamenja klub ali ne. Kot je znano, bo Udinese igral v zadnjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov, medtem ko bo Inter evropsko sezono začel v kvalifikacijah za Evropsko ligo.

Izpostavil Schmeichla in Buffona

28-letnik je ob vprašanju vzornikov izpostavil Petra Schmeichla in Gianluigija Buffona. Za slednjega je dejal, da je "že več kot 10 let prava pošast". Handanović je s pripravami v Trentinu zadovoljen: "Tukaj je prijetno, temperatura je odlična, občasno dežuje. Vse je odlično, razmišljam lahko le o nogometu."

Handanović in Belec o Interju
Na obisku pri najnovejšem črno-modrem