Angleška nogometna javnost se je pošalila, da je Roy Hodgson za tekmo s Črno goro zamenjal standardne reprezentante. Foto: EPA
Angleška nogometna javnost se je pošalila, da je Roy Hodgson za tekmo s Črno goro zamenjal standardne reprezentante. Foto: EPA
Nogometaši, ki jih je Roy Hodgson pripeljal s seboj v Črno goro. Foto: Twitter

Ko so otoški novinarji v roke dobili uradni bilten za tekmo, niso mogli verjeti svojim očem. Na Twitterju so se spraševali, kdo so vsi našteti angleški nogometaši, ki naj bi bili v kadru za tekmo. Nekateri so se pošalili in dejali, da se je angleški selektor Roy Hodgson znebil vseh nogometašev in jih nadomestil z novimi. Črnogorci seveda imena in priimke pišejo, kot jih izgovarjajo.

Za Angleže zadel Runi
Goste je v vodstvo že v 6. minuti popeljal Vejn Runi, ki je po predložku Stivena Džerarda iz kota z glavo zadel iz neposredne bližine. Roy Hodžson je v 74. minuti iz igre potegnil Toma Kleverlija in ga nadomestil z Ešlijem Jangom. Izid je kmalu zatem poravnal Dejan Damjanović.


Neznana začetna postava

Tako so pred začetkom tekme predvidevali, da bodo v začetni postavi (v sistemu 4-3-3) zaigrali: Džo Hart (Mančester siti), Glen Džonson (Liverpul), Kris Smoling (Mančester junajted), Džoleon Leskot (Mančster siti), Ešli Kol (Čelzi), Stiven Džerard (Liverpul), Majkl Kerik (Mančester junajted), Deni Velbek (Mančester junajted), Tom Kleverli (Mančester junajted), Džejms Milner (Mančester siti) in Vejn Runi (Mančester junajted).

Angleži po šestih kvalifikacijskih tekmah v skupini H trenutno zasedajo 2. mesto, za prvouvrščeno Črno goro zaostajajo za dve točki.