Roy Hodgson je bil nekoliko nepričakovano  imenovan na položaj, saj je bil favorit javnosti trener Tottenhama Harry Redknapp. Foto: EPA
Roy Hodgson je bil nekoliko nepričakovano imenovan na položaj, saj je bil favorit javnosti trener Tottenhama Harry Redknapp. Foto: EPA

64-letni Anglež bo delo trenerja West Bromwicha opravljal do konca prvenstva, to je do 13. maja, nato pa se bo posvetil angleški reprezentanci, ki jo junija čaka nastop na evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini, kjer se bo za napredovanje v četrtfinale v skupini D pomerila z Ukrajino, Švedsko in Francijo.

Hodgson je tako na položaju selektorja "treh levov" nasledil Italijana Fabia Capella, ki je februarja odstopil. Hodgson je že vodil tri reprezentance Švico, Združene arabske emirate in Finsko, na klubski ravni pa med drugim Inter, Blackburn, Grasshoppers, Köbenhavn, Fulham in Liverpool.

Bernstein: Hodgson je med kandidati izstopal
"Poleg bogatih izkušenj z mednarodnim in evropskim nogometom je Hodgson edini od trenutno delujočih trenerjev v Premier league, ki se ponaša z nagrado za trenerja leta. Ko smo oblikovali seznam možnih kandidatov, je Roy izstopal, zato smo se soglasno odločili zanj," je dejal predsednik angleške nogometne zveze David Bernstein.
Belgija prvi test
"Zelo sem srečen in ponosen. Veselim se izziva, ki je pred menoj. Storil bom vse, da bo moštvo kar najbolje pripravljeno za naloge, ki ga čakajo," pa je povedal Hodgson, ki ga prvi test čaka 2. junija, ko se bo Anglija v pripravljalni tekmi na Wembleyju pomerila z Belgijo.