Salzburg bo odslej vodili trener Adolf Hütter. Foto: EPA
Salzburg bo odslej vodili trener Adolf Hütter. Foto: EPA

f Hütter, ki je s Salzburgom trikrat osvojil naslov avstrijskega prvaka, je novi trener najboljšega avstrijskega nogometnega kluba.

Rdeči biki, pri katerih igra Kevin Kampl, so tako našli zamenjavo za trenerja Rogerja Schmidta, ki bo v prihodnje vodil Bayer iz Leverkusna. Hütterjev glavni cilj bo, da Salzburg popelje v skupinski del Lige prvakov.

44-letni Hütter je pri Salzburžanih že deloval kot trener, med letoma 2007 in 2009 je skrbel za mlade ekipe, poleti 2012 pa je odšel v Grödig, ki ga je v prvi sezoni popeljal v prvo avstrijsko ligo, letos pa še v Evropsko ligo.

Kampl po poti trenerja Schmidta?
A ob predstavitvi novega trenerja je direktor Ralf Rangnick priznal tudi, da ni nujno, da bo Kevin Kampl ostal "rdeči bik", saj ima v pogodbi odkupno klavzulo. Mediji namigujejo, da bi lahko sledil trenerju Rogerju Schmidtu v Nemčijo k Bayer Leverkusen, ki je tudi matični klub 23-letnega Slovenca iz Solingena.

V Salzburgu so prodali slovaškega reprezentanta Dušana Šventa, ki je podpisal za novega člana Bundeslige Köln, kjer igrata tudi slovenska reprezentanta Mišo Brečko in Dominic Maroh.