Zlatan Ibrahimović je letos postal najboljši strelec francoske lige z 38 zadetki. Na 51 tekmah je zabil kar 50 golov, take sezone še ni imel v karieri. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović je letos postal najboljši strelec francoske lige z 38 zadetki. Na 51 tekmah je zabil kar 50 golov, take sezone še ni imel v karieri. Foto: EPA

Izvrstni švedski napadalec je odprl novo poglavje v svoji karieri. Po Malmöju, Ajaxu, Juventusu, Interju, Barceloni, Milanu in PSG-ju si bo nadel še dres rdečih vragov. Ibra se prvič v karieri podaja na Otok. Sicer je bil, preden je zapustil domovino, na spisku želja Arsenala. Arsene Wenger ga je povabil na preizkušnjo, a jo je Zlatan zavrnil. Nato se je podal v Amsterdam.

Dalj časa se je govorilo, da bo Ibrahimović po odhodu iz Pariza moči znova združil s Josejem Mourinhom, s katerim sta leto dni sodelovala že pri Interju. Zdaj je Zlatan namigovanja potrdil na svojem profilu na Twitterju, kjer je zapisal: "Čas je, da svet izve. Moja nova destinacija je Manchester United."

PSG "zapustil kot legenda"
Zadnja štiri leta je blestel v dresu PSG-ja. "Prišel sem kot kralj, odhajam kot legenda," je v svojem slogu napovedal slovo od Parka princev, kjer je kraljeval s štirimi naslovi francoskega prvaka. Dvakrat je z Ajaxom osvojil nizozemsko prvenstvo, dvakrat je bil v državnem prvenstvu najboljši tudi z Juventusom, Serio A pa je osvojil trikrat z Interjem in enkrat z Milanom. Tudi z Barcelono je osvojil špansko prvenstvo, bil pa je v ekipi Barce, ki je postala svetovni klubski prvak.

Letos je odigral še zadnjo tekmo za švedsko reprezentanco. Na evropskem prvenstvu, na katerem je Švedska izpadla po skupinskem delu, je bil kapetan izbrane vrste, za katero je zbral 116 nastopov, dosegel pa je 62 golov, s čimer je reprezentančni rekorder. Za reprezentanco je igral na zadnjih štirih evropskih prvenstvih in dveh svetovnih.

Pule prevzel Southampton
Angleški prvoligaš Southampton je razkril ime novega trenerja. To je Francoz Claude Puel, ki je podpisal triletno pogodbo. 54-letni nekdanji trener Monaca in Nice je na klopi zamenjal Ronalda Koemana, ki se je pred kratkim preselil v Everton. Puel je poleg Monaca in Nice vodil še Lille in Lyon, služba pri Southamptonu je njegova prva v tujini.