Steven Gerrard bo najverjetneje do konca kariere v dresu Liverpoola. Foto: EPA
Steven Gerrard bo najverjetneje do konca kariere v dresu Liverpoola. Foto: EPA
Avram Grant
Avram Grant je tik pred podpisom s srbskimi prvaki. Foto: Reuters

31-letni vezist je debitiral v dresu redsov novembra leta 1998. V sredo zvečer je dosegel odločilni zadetek za zmago Liverpoola v polfinalu ligaškega pokala nad Manchester Cityjem (0:1). To je bil njegov 144. zadetek v 566. tekmi za 18-kratne angleške prvake.

"Zelo sem srečen. To je velik dan zame in za mojo družino, še posebej po pomembni zmagi v Manchestru. Vsi v klubu smo bili izjemno veseli tega uspeha. Zadnjih 24 ur je bilo zame popolnih, podaljšanje pogodbe je le še češnja na torti. To je klub, ki ga ljubim in za katerega sem navijal že kot otrok. Kot kapetan enega največjih klubov na svetu uresničujem svoje sanje," je dejal Gerrard, ki mu manjka le še zmaga v Premier ligi. Podrobnosti nove pogodbe niso znane.

Grant pred vrati Partizana
Beograjski Partizan je po poročanju časnika Večernje novosti tik pred podpisom pogodbe z nekdanjim trenerjem Chelseaja Avramom Grantom. Aleksandra Stanojevića, ki so mu po odhodu športnega direktorja Mladena Krstajića dnevi šteti, bo nasledil Izraelec Grant, ki je po prekinitvi pogodbe z West Ham Unitedom prost. Grant in predsednik Dragan Đurić sta si že segla v roke in podpis pogodbe naj bi le še formalnost. Grant je v sezoni 2007/08 pri modrih nasledil Joseja Mourinha in Londončane prvič v zgodovini popeljal do finala Lige prvakov.

Keane za dva meseca k Aston Villi
Aston Villa si je za dva meseca izposodila irskega nogometaša Robbieja Keana, ki se v Birmingham seli iz Los Angeles Galaxyja. Kapetan irske reprezentance želi med premorom v ameriški nogometni ligi MLS redno igrati, kajti z Irsko se je uvrstil na evropsko nogometno prvenstvo v Ukrajini in na Poljskem.

Keane z Aston Villo trenira od začetka tedna, v kadru pa bo že v soboto proti Evertonu, za katerega igra Landon Donovan, ki je prav tako član Los Angelesa in je na Otoku kot posojen nogometaš. Keane se je v ZDA preselil lani iz Tottenhama, igral pa je tudi za Wolverhampton, Coventry City, Inter, Leeds United, Liverpool, Celtic in West Ham United.