Josip Iličić je v Palermu uspešno igral tri sezone. V zadnji je v rožnato-črni majici v italijanskem prvenstvu in pokalu nastopil na 32 tekmah in dosegel 11 zadetkov. Foto: EPA
Josip Iličić je v Palermu uspešno igral tri sezone. V zadnji je v rožnato-črni majici v italijanskem prvenstvu in pokalu nastopil na 32 tekmah in dosegel 11 zadetkov. Foto: EPA

Po poročanju italijanskih medijev naj bi ga Iličić opravil v sredo, nato pa bo s četrtouvrščenim moštvom zadnje sezone Serie A oziroma "Violo", kakor je vzdevek kluba, podpisal večletno pogodbo in se mu pridružil na pripravah v kraju Moena v pokrajini Trento.
Odškodnina bo izplačana v štirih letih
"Iličić prihaja, presenečenja pa s tem še niso končana. Še bomo okrepili vezno vrsto in poskrbeli, da bo ta ekipa še močnejša. Ne vem, ali se bomo borili za naslov italijanskega prvaka, gotovo pa imamo moštvo za preboj v Ligo prvakov. Po enem mesecu prvenstva bomo videli, kako visoko lahko segamo," je v Moeni prestop potrdil Andrea Della Valle, ki je skupaj z bratom Diegom lastnik Fiorentine. Ta je novico o doseženem dogovoru objavila tudi na svoji spletni strani.
Glavni oviri pri prestopu 25-letnega Iličića iz Palerma v Firence sta bila odškodnina, ki jo je zahteval kontroverzni predsednik Sicilijancev Maurizio Zamparini, in način njenega izplačila. Ta bo zdaj znašala devet milijonov evrov. Fiorentina jo bo izplačala v štirih letih, Palermu pa bodo pripadli še nekateri bonusi.
Liverpool ostal praznih rok
Iličić je kariero začel v Kranju, nato pa jo je nadaljeval v Bonifiki, Interblocku in Mariboru, od koder se je poleti 2010 po enomesečnem igranju za štajerske vijoličaste preselil v Palermo.
Zanj se je v zadnjem času zanimal tudi Liverpool, ki naj bi Palermu ponujal 12 milijonov evrov, vendar je bil Iličić vseskozi odločen, da ostane v Italiji oziroma je bila njegova želja prav prestop v Fiorentino, ki bo letos igrala tudi v Evropski ligi. Tekmovanje bo začela v zadnjem kvalifikacijskem krogu. Pred Iličićem so Fiorentino to poletje že okrepili Mario Gomez (Bayern), Massimo Ambrosini (Milan) in Joaquin (Malaga). Odšel je Stevan Jovetić (Mancester City). Trener je Vincenzo Montella.