Asier Illarramendi je blestel v dresu Sociedada, v Madridu pa se ni najbolje znašel. Foto: EPA
Asier Illarramendi je blestel v dresu Sociedada, v Madridu pa se ni najbolje znašel. Foto: EPA

Bask, ki igra defenzivnega vezista, se v Madridu ni naigral. V španskem prvenstvu je skupaj zbral 59 nastopov. Ni se mu uspelo prebiti v začetno enajsterico. Vmes so ga povezovali z odhodom v tujino, saj naj bi bili zanj zainteresirani klubi v Angliji, a se zdaj vrača v matični klub iz San Sebastiana. Z Realom je v letu 2014 osvojil Ligo prvakov, v kateri je tedaj zbral 11 nastopov.

Real je Fabia Coentraa posodil Monacu. Portugalski levi bočni branilec prihaja kot zamenjava za francoskega reprezentanta Layvina Kurzawo, ki se bo za 24 milijonov evrov preselil v PSG. Coentrao je v Madrid prišel leta 2011 iz Benfice, večino časa pa je bil menjava za Marcela.

Llorente okrepil Sevillo
Po dveh letih se v Španijo vrača Fernando Llorente. Visokorasli napadalec, ki je za reprezentanco zbral 23 nastopov in dal sedem golov, je dve sezoni nosil dres Juventusa in z njim dvakrat postal italijanski prvak, v pretekli sezoni pa zaigral v finalu Lige prvakov. Llorente bo zdaj mreže tresel v dresu Seville. Prej je bil kar osem let baskovski napadalec član Athletic Bilbaa.