Isco velja za enega izmed največjih upov španskega nogometa. Foto: Reuters
Isco velja za enega izmed največjih upov španskega nogometa. Foto: Reuters
Isco, Thiago, Marc Bartra
Isco je bil skupaj s Thiagom glavni tvorec uspeha španske mlade reprezentance ob osvojitvi naslova evropskega prvaka. Z odličnima vezistoma je na sliki še osrednji branilec Marc Bartra. Foto: EPA

Isco je produkt mladinske šole Valencie, a je leta 2011 zapustil vrste netopirjev in odšel v Malago. Tam je pod vodstvom zdajšnjega trenerja Manchester Cityja Manuela Pellegrinija zablestel v polnem sijaju. Navdušil je tudi v Ligi prvakov, kjer je v minuli sezoni Malaga zaigrala prvič.

Isco je odlično igral tudi na prejšnjem evropskem prvenstvu do 21 let. Andaluzijec, ki ga mnogi primerjajo s sijajnim vezistom Barcelone in španske reprezentance Andresom Iniesto, je blestel v vezni vrsti v navezi s še enim izjemno obetavnim nogometašem Thiagom Alcantaro. Skupaj sta bila s tremi goli druga strelca prvenstva, oba sta bila v idealni postavi turnirja, Thiago pa je bil izbran tudi za igralca prvenstva.

Naslednjih pet let v prestolnici
Mladi španski reprezentant, ki je zaigral tudi za člansko ekipo, bo po opravljenih zdravniških pregledih z Realom podpisal petletno pogodbo. Finančne podrobnosti prestopa kluba nista razkrila, španski mediji pa poročajo o vsoti 33 milijonov evrov.

Pred tremi leti je podobno kot eden največjih talentov v ligi v Madrid prestopil Sergio Canales, a pri Realu danes 22-letni vezist in član Valencie ni dobil prave priložnosti. Zanimivo je tudi, da je pred leti Isco še kot član netopirjev izrekel nekaj krepkih proti kraljevemu klubu. Isco je bil eden najbolj iskanih igralcev na nogometni tržnici, najbolj konkretna pa sta bila City in Real. Nedvomno to ni zadnja okrepitev kraljevega kluba. Velika želja ostaja Gareth Bale, omenjata pa se tudi urugvajska napadalca Luis Suarez in Edinson Cavani. Trener Reala je pred dnevi postal Carlo Ancelotti.