Nogometaši Juventusa že imajo domačo dvojno krono, pika na i pa bi bila zmaga v Ligi prvakov proti Barceloni v Berlinu. Foto: Reuters
Nogometaši Juventusa že imajo domačo dvojno krono, pika na i pa bi bila zmaga v Ligi prvakov proti Barceloni v Berlinu. Foto: Reuters
Alessandro Matri
Alessandro Matri je vstopil v 85. minuti, v podaljšku pa je bil na pravem mestu. Foto: EPA
Giorgio Chiellini
Giorgio Chiellini se je v slogu vrhunskih napadalcev znašel v kazenskem prostoru in izenačil na 1:1. Foto: EPA
Stefan Radu
Stefan Radu je že v 4. minuti z glavo poskrbel za navdušenje na Olimpicu. Foto: EPA

Stara dama je zanesljivo osvojila četrti zaporedni "scudetto", 6. junija pa se bo v finalu Lige prvakov srečala z Barcelono, potem ko je prejšnji teden izločila madridski Real. To je že rekordna deseta pokalna lovorika za Juventus, a prva po letu 1995.
Pri Torinčanih sta bila kaznovana Alvaro Morata in Claudio Marchisio. V vratih je bil Marco Storari.
Radu zadel za hitro vodstvo Rimljanov
Lazio je povedel že v 4. minuti, ko je Danilo Cataldi s prostega strela z desne strani podal pred vrata, Stefan Radu pa je ob Giorgiu Chielliniju z glavo poslal žogo pod prečko.
Chiellini hitro izenačil
Gostje so se hitro pobrali, le sedem minut zatem je s prostega strela v kazenski prostor podal Andrea Pirlo, Patrice Evra je z glavo našel Chiellinija, ki je z močnim strelom iz bližine izenačil.
V 32. minuti je do strela z 20 metrov prišel Marco Parolo, a je za las meril mimo vratnice. Pet minut pred odmorom se pred vrati ni najbolje znašel Carlos Tevez in na odmor sta ekipi odšli z neodločenim izidom.
Zadetek Matrija razveljavljen zaradi ofsajda
V drugem polčasa je na Olimpicu potekala taktična bitka, nobena ekipa ni želela veliko tvegati. Pet minut pred koncem je Matri zamenjal Fernanda Llorenteja. Že dve minuti zatem je napadalec zatresel mrežo, a je bil za las v prepovedanem položaju.
Neverjetna smola Djordjevića
Lazio je imel izjemno priložnost v 94. minuti. Rezervist Filip Djordjević je streljal s 23 metrov, zadel je desno vratnico, žoga se je nato po golovi črti odbila še v levo vratnico in nato v polje. Zares neverjetna smola za Djordjevića, ki je zamenjal veterana Miroslava Kloseja.
Po golu Matrija Lazio popolnoma nemočen
Odločitev je padla tri minute zatem. Obramba Lazia je uspela blokirati strel Teveza, a se je žoga odbila naravnost na desnico Mastrija, ki jo je z natančnim strelom ob vratnici s 15 metrov poslal v mrežo. Rimljanom so pošle moči in Juventus je rutinsko pripeljal srečanje do konca.
V ponedeljek rimski derbi za drugo mesto
Finale italijanskega pokala je bil delegiran za 7. junij, a so ga morali preložiti, saj se je Juventus prebil v finale Lige prvakov. Lazio ni najbolj zadovoljen z novim terminom, saj se bori za preboj v Ligo prvakov. V predzadnjem krogu Serie A bo v ponedeljek ob 18.00 na sporedu ključna tekma proti Romi.

Italijanski pokal, finale, Rim:
Lazio - JUVENTUS * 1:2 (1:1, 1:1)
Radu 4.; Chiellini 11., Matri 97.
* - po podaljšku

Lazio: Berisha, Radu ( 71./Mauricio), Gentiletti, de Vrij ( 106./Keita), Lulić, Parolo , Cataldi, Basta, Anderson, Candreva , Klose ( 83./Djordjević).

Juventus: Storari, Chiellini, Bonucci , Barzagli, Evra , Pogba ( 78./Pereyra), Pirlo, Vidal, Lichtsteiner ( 115./Padoin), Tevez, Llorente ( 85./Matri ).

Sodnik: Daniele Orsato