Foto:
Foto:
Grenki spomini na tekme z Norveško
Petkova tekma velika izgubljena priložnost

Norvežani so Islandijo zapustili z dvema zadetkoma v mreži in prvim porazom proti temu nasprotniku po 25 letih. Tudi selektor Egil Olsen se je moral po uvodnem porazu resno pogovoriti s svojimi nogometaši. Tako kot Slaviša Stojanović bo v želji po prvih točkah posegel po zamenjavah v udarni enajsterici.

"To je tekma, ki jo moram dobiti. O tem ni dvoma. Kvalifikacij ne bi smeli začeti tako slabo," je po islandski zaušnici povedal branilec norvežanov Kjetil Wähler.

Slabe izkušnje z vikingi
Zgodovine slovenskih dvobojev z Norvežani ne omenjamo radi. Od petih tekem so vikingi zmagali na štirih, v slovenski mreži pa je skupno končalo kar 12 žog. Z neodoločenim rezultatom brez zadetkov se je končalo samo srečanje na evropskem prvenstvu leta 2000. Od zadnjega dvoboja je minilo kar sedem let, tudi takrat v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. V Celju je bilo 2:3, potem ko je v zadnji minuti zadel Morten Gamst Pedersen.

Kljub boljši statistiki so v norveškem strokovnem vodstvu previdni. "Slovenci so boljši od Islandije, ki pa je ob uvodu igrala odlično. Slovenija bo veliko težji nasprotnik. Upam, da bomo v torek povsem prerojeno moštvo," je povedal pomočnik selektorja norveške Ola By Rise.

V Oslu leto dva poraza in remi
Norvežani v Oslu letos niso blesteli. Odigrali so tri prijateljske tekme. Maja proti Angliji (0:1) in avgusta proti Grčiji (2:3) so izgubili, proti Hrvaški pa junija igrali neodločeno (1:1). Slovenija je na lestvici Fife na 24. mestu, Norveška pa na 34.

Na stadionu Ullevaal, ki ima 25.000 sedišč, bosta reprezentanci nocoj opravili še zadnja treninga pred torkovim srečanjem, ki se bo začelo ob 20. uri. Prenašali ga bomo na TV SLO 2 in MMC-ju. Danes bosta še novinarski konferenci obeh taborov.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2014
SKUPINA E


Torek ob 20.00:
NORVEŠKA - SLOVENIJA

Ob 19.00:
CIPER - ISLANDIJA

Ob 20.30:
ŠVICA - ALBANIJA

Lestvica:                         
ALBANIJA          1  1 0 0  3:1  3
ŠVICA             1  1 0 0  2:0  3
ISLANDIJA         1  1 0 0  2:0  3
CIPER             1  0 0 1  1:3  0
SLOVENIJA         1  0 0 1  0:2  0
NORVEŠKA          1  0 0 1  0:2  0
Grenki spomini na tekme z Norveško
Petkova tekma velika izgubljena priložnost