Adam Johnson je takole prihitel na sodišče. Foto: Reuters
Adam Johnson je takole prihitel na sodišče. Foto: Reuters

Johnson je priznal spolni odnos s 15-letnim dekletom, sodišče pa je 2. marca odločilo, da je kriv. Sodišče je zdaj 28-letnega nogometaša obsodilo na šestletno zaporno kazen, odvzelo mu je vse nastope za angleško izbrano vrsto, plačati mora 50.000 funtov sodnih stroškov, vpisalo pa ga je v register spolnih prestopnikov. Kazen je izrekel sodnik Jonathan Rose na sodišču Bradford Crown.

Sodnik Rose ob izreku kazni ni razkril imena žrtve, je pa povedal, da gre za navijačico Sunderlanda, ki je po tekmah čakala na najljubšega nogometaša Johnsona, da bi se z njim fotografirala, igralec pa je vedel, koliko je stara. "To vam je bilo znano. Komaj je dopolnila 15 let, ko ste jo začeli osvajati, ker vam je bila spolno privlačna," je med drugim dejal Rose.

Johnson, ki je igral kot krilni napadalec, se je v mlajših selekcijah kalil pri Newcastlu in Middlesbroughju, kjer je tudi začel člansko pot. Vmes je bil posojen Leedsu in Watfordu, nato pa je igral še za Manchester City in Sunderland. Dvanajstkrat je oblekel dres angleške izbrane vrste in dvakrat zatresel mrežo.