Giorgio Chiellini in Paulo Dybala se veselita zadetka za 3:0, ki ga je dosegel Chiellini. Foto: Reuters
Giorgio Chiellini in Paulo Dybala se veselita zadetka za 3:0, ki ga je dosegel Chiellini. Foto: Reuters
Paulo Dybala
Dybala je z goloma v 7. in 22. minuti poskrbel za hitro vodstvo Torinčanov. Foto: Reuters
Juventus
Juventus je niz neporaženosti v evropskih tekmovanjih na domačem stadionu povečal na 22 tekem. Nazadnje je klonil aprila 2013. Foto: Reuters
Lionel Messi
Razočarani Lionel Messi. Foto: Reuters
Andres Iniesta
Andres Iniesta je v 21. minuti zapravil veliko priložnost za izenačenje. Foto: Reuters

Katalonci so imeli sicer žogo več v nogah (66:34), a so bili domači nevarnejši (streli v okvir vrat 8:3) in predvsem učinkovitejši.

Z dvema goloma v prvem polčasu se je izkazal Paulo Dybala, na 3:0 pa je v 55. minuti povišal Giorgio Chiellini. Barcelona je jalovo napadala za zadetek upanja, tako da jo na povratnem srečanju 19. aprila čaka izjemno težko delo, saj Juventus bržkone "ni PSG", ki je v osmini finala proti Barci zapravil veliko prednost 4:0.

Dybala načel mrežo Barcelone
Juventus je odlično odprl tekmo. Že v 7. minuti je Paulo Dybala kakšen meter znotraj kazenskega prostora na desni strani sprejel podajo Juana Cuadrada, nato pa iz obrata z natančnim diagonalnim strelom matiral Marca Andreja ter Stegna. Žoga je končala v "mali mrežici".

Iniesta imel na nogi izenačenje
Barcelona je po zadetku prevzela pobudo in v 20. minuti prišla do izjemne priložnosti za izenačenje, ko se je Andres Iniesta po podaji Lionela Messija na levi strani sam znašel pred Gigijem Buffonom, a je slednji dobil "dvoboj na štiri oči".

Dybala udaril še enkrat
In kdor ne da, dobi. Juventus je dve minuti kasneje izpeljal protinapad, v katerem je Mario Mandžukić povratno podal na vrh kazenskega prostora, kamor je vtekel Dybala in "s prve" s strelom za desno vratnico matiral ter Stegna za 2:0.

Barcelona imela žogo, Juventus nevarnejši
Barcelona je imela v nadaljevanju terensko premoč (69:31), a je bil Juventus nevarnejši. Streli v okvir vrat 5:1. Tik pred koncem polčasa je ob nevarnem poskusu Gonzala Higuaina dobro posredoval ter Stegen.

Chiellini dobil dvoboj z Mascheranom za 3:0
Torinčani so tudi drugi polčas začeli napadalno in v 55. minuti povišali vodstvo. Miralem Pjanić je iz kota podal v kazenski prostor, kjer se je s Javierjem Mascheranom prerival Giorgio Chiellini, ki je imel še dovolj moči, da je ustrelil z glavo in žogo s pomočjo vratnice spravil za hrbet ter Stegna. Ta je sicer pred tem dobro posredoval ob strelu Higuaina.

Jalovi poskusi Barcelone
Barcelona je bila pri 3:0 na kolenih. A se seveda ni predala. Napadala je za zadetek, ki bi pred povratnim srečanjem izboljša njene možnosti. V 68. minuti je poskus Luisa Suareza za las zletel mimo desne vratnice Buffona. Juventus se je v končnici tekme osredinil na branjenje lepe prednosti, in to mu je tudi uspelo.

Druga tekma večera med Borussio Dortmund in Monacom je bila zaradi eksplozije odpovedana.

LIGA PRVAKOV

ČETRTFINALE, prvi tekmi
JUVENTUS - BARCELONA 3:0 (2:0)
41.092; Dybala 7., 22., Chiellini 55.

Juventus: Buffon, Dani Alves , Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Khedira , Pjanić (89./Barzagli), Cuadrado (73./Lemina), Dybala (81./Rincon), Mandžukić , Higuain.

Barcelona: ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Umtiti , Mathieu (46./Gomes), Rakitić, Mascherano, Iniesta , Messi, Suarez , Neymar.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)

Povratna tekma bo 19. aprila.


Odpovedano zaradi eksplozije. Tekma bo v sredo ob 18.45.
BORUSSIA (D) - MONACO

Verjetni postavi:

Borussia Dortmund: Bürki, Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer, Weigl, Dembele, Kagava, Guerreiro, Pulisic, Aubameyang.

Monaco: Subašić, Toure, Glik, Jemerson, Mendy, Fabinho, Joao Moutinho, Bernardo Silva, Lemar, Mbappe, Falcao.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)

Povratna tekma bo 19. aprila.