Athletic Bilbao je v osmini finala s 5:3 izločil Manchester United, potem ko je na prvi tekmi na Old Traffordu slavil s 3:2. Foto: EPA
Athletic Bilbao je v osmini finala s 5:3 izločil Manchester United, potem ko je na prvi tekmi na Old Traffordu slavil s 3:2. Foto: EPA
Raul (Schalke)
Ob Janu Klaasu Huntelaarju bo v konici napada zaigral Raul. Foto: Reuters

Strateg tretjeuvrščenega moštva Bundeslige je upravičeno zmeden. Je prava podoba Baskov tista, ki je na dveh tekmah osmine finala nadigrala Manchester United, ali bleda prvenstvena, ki je v Primeri division šele na 11. mestu z le devetimi zmagamai na 29 tekmah.

"Očitno gre za kakovostno ekipo. Ne moreš premagati Manchester Uniteda, če je nimaš. Igrajo tipičen španski nogomet. Baske spoštujemo, a se jih ne bojimo. Tudi če bomo odigrali dobro, ne vem, kakšen bo rezultat, ker preprosto ne vem, koliko je Athletic v resnici močen," je povedal Stevens, ki se v napadu zanaša predvsem na Jana Klaasa Huntelaarja, strelca 14 zadetkov na zadnjih devetih tekmah.

Baski kljub remiju v zadnjem krogu španskega prvenstva proti predzadnjemu Sportingu iz Gijona v Gelsenkirchen prihajajo dobro razpoloženi. "Igrali bomo z najboljšo možno enajsterico. Pred sobotno tekmo z Barcelono ne bom nikomur namenil počitek. Upam, da bomo prevladovali na igrišču. Ne bo lahko, a veselimo se vzdušja na tem prekrasnem stadionu," je tekmo, ki se bo začela ob 21.05, napovedal trener Athleitca Marcelo Bielsa.

Tekmo bo komentiral Tomaž Hudomalj.

ČETRTFINALE, prve tekme
Danes ob 21.05:

SCHALKE - ATHLETIC BILBAO
ALKMAAR - VALENCIA
SPORTING LIZBONA - METALIST
ATLETICO MADRID - HANNOVER

Povratne tekme bodo 5. aprila.