Salzburg s Kevinom Kamplom je v nedeljo končal 33 tekem dolg niz neporaženosti v avstrijskem prvenstvu. Foto: Reuters
Salzburg s Kevinom Kamplom je v nedeljo končal 33 tekem dolg niz neporaženosti v avstrijskem prvenstvu. Foto: Reuters
Mišo Brečko
Mišo Brečko je kapetan Kölna. Foto: EPA
Milivoje Novaković
Milivoje Novaković in Zlatan Ljubijankić bosta prijateljsko tekmo proti Kanadi prihodnji torek v Celju zaradi dolge poti z Japonske izpustila. Foto: Reuters
Tim Matavž
Tim Matavž je v četrtek v Evropski ligi na tekmi proti Dinamu iz Zagreba obsedel na klopi, v nedeljo pa je proti NAC-u Bredi igral le zadnjih deset minut. Foto: EPA
Boštjan Cesar in Alessandro Matri
Boštjan Cesar v dvoboju z Alessandrom Matrijem na tekmi Chievo - Milan. Foto: EPA

Razigrani Kevin Kampl, ki je v četrtek v Liegeu zadel v Evropski ligi, je v nedeljo s soigralci gostoval pri zadnjeuvrščenem moštvu avstrijskega prvenstva Admiri Wacker in presenetljivo izgubil s 3:1. To je bil prvi poraz Salzburga v Bundesligi po 33 tekmah! Kampl je bil na igrišču vso tekmo, vsi zadetki pa so padli v drugem polčasu.
Salzburg (24) ima po 15 krogih še vedno veliko prednost 10 točk pred Rapidom in Riedom, medtem ko je Admira (6) na zadnjem mestu zaradi odvzetih osmih točk zaradi nepravilnosti pri licenciranju. V Mödlingu sta se v tej sezoni sicer že opekla tudi dunajska velikana Rapid (2:0) in Austria (1:0). Srečanje v Gradcu med Sturmom (Robert Berić, Darko Milanič) in Riedom je bilo odpovedano zaradi dežja.

"Kozličke" ustavil Bochum
Niz Kölna brez poraza v nemški drugi ligi je v 14. krogu ustavil Bochum, ki je "kozličke" doma premagal z 1:0. Köln kljub temu še vedno vodi na lestvici, s sedmimi zmagami in šestimi remiji je zbral 27 točk. Greuther Fürth zaostaja za eno točko, Kaiserslautern in Union Berlin pa za dve. Mišo Brečko je igral 77 minut, Dominic Maroh vso tekmo.

"Veverice" izgubile petnajstič na zadnjih 16 tekmah
V japonskem prvenstvu Omija Ardidža še naprej ne najde poti iz globoke krize. Tokrat je z 1:2 klonila proti ekipi Ventforet Kofu in v 31. krogu doživela 16. poraz. Na lestvici je 13., nima pa nikakršnih bojazni, da ne bi obstala med elito. Novaković je z golom v 92. minuti le ublažil sedmi zaporedni poraz "veveric" in petnajstega na zadnjih 16 tekmah (!), medtem ko je moral Ljubijankić zaradi dveh rumenih kartonov že v 55. minuti predčasno pod prho. Do konca "J. League" so še trije krogi.

PSV padel na osmo mesto
Slabo gre v zadnjem času tudi PSV-ju v nizozemskem prvenstvu. Na zadnjih štirih tekmah Eredivisie je osvojil le točko, v nedeljo je klonil na tretjem gostovanju zapored. Po Groningenu in Rodi ga je ugnala še NAC Breda (2:1), čeprav je vodil z 0:1. Na lestvici je zdrknil na osmo mesto, a po 13 krogih z 19 točkami zaostaja samo pet točk za vodilnim Vitessejem. Tim Matavž je igral od 81. minute, v igro je vstopil takoj zatem, ko so gostitelji povedli z 2:1.

Groningen Andraža Kirma je četrti, zbral je 22 točk. Neporažen je na zadnjih petih tekmah, v soboto je z 0:3 slavil v Almelu pri Heraclesu. Kirm je igral do 61. minute, zamenjan je bil neposredno po prvem zadetku gostov.
Kurtić začetnik akcije za točko v Rimu
V Italiji je bil še najbolj zadovoljen Jasmin Kurtić, čeprav je brcal žogo samo zadnjih 20 minut. S predložkom pred vrata je namreč začel akcijo za izenačujoči zadetek Sassuola v 94. minuti na gostovanju pri vodilni Romi (1:1).
Valter Birsa je zadnji dve tekmi Milana začel na klopi. V Barceloni je v Ligi prvakov dobil priložnost v zadnje četrt ure, medtem ko v nedeljo v Veroni proti Chievu (0:0) ni okusil igranja. Trener Massimiliano Allegri je obakrat uporabil sistem 4-4-1-1, v tej zamisli pa ni bilo prostora za Šempetrca. Kot "polšpica" je igral Kaka, na Camp Nouu za Robinhom oziroma Mariem Balotellijem, na Bentegodiju pa za Alessandrom Matrijem.
Bezjak tokrat brez zadetka
V Bolgariji je vodilni Ludogorec na derbiju v Sofiji z 0:2 premagal CSKA in prednost pred tretjeuvrščeno ekipo tamkajšnjega prvenstva povišal na 11 točk. Drugi Litex Loveč je precej bližje, ima le tri točke zaostanka. Roman Bezjak je igral vso tekmo, a se tokrat ni vpisal med strelce.
Zabret prvič na klopi Swanseaja
Jan Oblak
je zmago Benfice nad mestnim tekmecem Sportingom (4:3 po podaljšku) v 1/16 finala portugalskega pokala spremljal s klopi za rezervne igralce, Vid Belec pa je iz mreže Olhanenseja na dvoboju proti Bragi iz mreže moral pobrati tri žoge (1:3).
18-letni Gregor Zabret, ki je poleti iz Domžal prestopil v Swansea, je prvič sedel na klopi na tekmi angleške Premier lige in od blizu videl remi svojega kluba proti Stoke Cityju (3:3). Mladi Slovenec je bil v ekipi, ker je prvi vratar Swanseaja Michel Vorm v prejšnjem krogu prejel rdeči karton.
Vrnitev Iličića in Jokića
Spodbuden podatek za selektorja Srečka Katanca pred prijateljsko tekmo prihodnji torek proti Kanadi v Celju je, da sta se na klop Fiorentine oziroma Villarreala po poškodbi vrnila Josip Iličić in Bojan Jokić.