Kolumbija je bila uspešnica SP-ja v Braziliji. Slovenski navijači, ki bodo šli navijat za Slovenijo v London, si lahko Jamesa in kolege ogledajo že kar tam.
Kolumbija je bila uspešnica SP-ja v Braziliji. Slovenski navijači, ki bodo šli navijat za Slovenijo v London, si lahko Jamesa in kolege ogledajo že kar tam. "Kofetarji" bodo v petek, 14. novembra, na Craven Cottageu igrali prijateljsko tekmo z ZDA., Foto: Reuters
Zlatan Ljubijankić na Wembleyju
Slovenija je na Wembleyju že gostovala pred dobrimi petimi leti in na prijateljski tekmi izgubila z 1:2, gol za takrat še zeleno-bele Slovence pa je dosegel Zlatan Ljubijankić. Foto: Reuters

Novega reprezentančnega seznama še ni, saj ga bo Srečko Katanec objavil šele v petek opoldne na Trgu republike v Ljubljani.

Za gostovanje Slovenije na kultnem Wembleyju v soboto, 15. novembra, je vladalo izredno zanimanje, tako da je 1.500 vstopnic, namenjenih gostom, že pošlo, dobro se prodajajo tudi domače vstopnice, ki so na prodaj le pri angleški nogometni zvezi.

V Sloveniji hit svetovnega prvenstva
Tri dni po Londonu v Stožice prihaja še ena najboljših svetovnih reprezentanc, Kolumbija. Prodaja vstopnic se je začela opoldne, že pred začetkom pa je zanimanje za gostovanje tretje reprezentance sveta izjemno, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Slovenija in Kolumbija se bosta v ljubljanskih Stožicah pomerili v torek, 18. novembra, z začetkom ob 18. uri. Cena vstopnice je enotna - 15 evrov -, nekoliko nižja cena vstopnice pa bo veljala za družinski sektor (12 evrov) ter za otroke do 14. leta (7 evrov).

Kolumbija je bila presenečenje zadnjega svetovnega prvenstva v Braziliji. V četrtfinalu jo je sicer porazila gostiteljica, toda Kolumbijci so si s privlačno igro pridobili ogromno simpatij, hkrati pa so se na svetovni Fifini lestvici povzpeli kar na 3. mesto. Četrtfinale na svetovnem prvenstvu je tudi največji uspeh ekipe, ki je tako izboljšala dosežek reprezentance iz leta 1990, ko se je v Italiji uvrstila v osmino finala.

Kopica zvezdnikov pod vodstvom Pekermana
Največji zvezdnik ekipe je po izstopajočih nastopih na svetovnem prvenstvu postal James Rodriguez, ki je dres Monaca zamenjal za dres madridskega Reala. Kapetanski trak Kolumbije nosi napadalec Radamel Falcao, ki je moral zaradi poškodbe izpustiti SP. Med drugimi odmevnimi imeni so še Fredy Guarin (Inter), Juan Guillermo Cuadrado (Fiorentina), Cristian Zapata (Milan) in Juan Fernando Quintero ter Jackson Martinez (oba Porto), vse skupaj pa vodi Argentinec Jose Pekerman.