Nogomet
()

Poudarki

  • Katanec novi selektor nogometne reprezentance
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 134 glasov Ocenite to novico!
Srečko Katanec
V Katančevem najožjem štabu naj bi bili še nekdanja reprezentanta in pomembna člana zlate generacije Aleš Čeh in Željko Milinović ter trener vratarjev Nihad Pejković, ki je to nalogo opravljal že pod selektorjema Matjažem Kekom in Slavišo Stojanovićem. Foto: EPA
VIDEO
Katanec le sprejel Čeferi...

Dodaj v

Katanec pet pred dvanajsto "dahnil usodni da"

Bo spisal novo pravljico? Gre Slovenija z njim naprej?
31. december 2012 ob 12:23
Ljubljana - MMC RTV SLO

Novi selektor slovenske nogometne reprezentance bo vendarle Srečko Katanec. Pet minut pred dvanajsto je sprejel ponudbo Aleksandra Čeferina.

Selektorja mora v petek potrditi še Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije, kar bo zgolj formalnost. Predsednik Nogometne zveze Slovenije se je z 49-letnim Katancem srečal na začetku decembra. Ponudil mu je mesto selektorja, Katanec pa je dolgo okleval. Čeferin mu je dal čas do konca leta. Zdelo se je, da Katanec izziva ne bo sprejel in da bo treba uporabiti načrt B, prav na silvestrovo pa je vendarle "dahnil usodni da". Neuradno naj bi pogodbo sklenil do leta 2016.

Katanec "začetnik" slovenske nogometne pravljice
Katanec je v zavesti slovenskih navijačev legenda, saj je reprezentanco popeljal na evropsko prvenstvo leta 2000 in na svetovno prvenstvo 2002. Po mundialu v Južni Koreji, kjer sta se sprla z Zlatkom Zahovičem, je Katanec odstopil.

6. februarja z Bosno in Hercegovino v Kopru
Prva preizkušnja ga čaka 6. februarja, ko se bo Slovenija v Kopru pomerila z Bosno in Hercegovino. 22. marca bo v Stožicah kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo proti Islandiji. Slovenija ima bolj malo možnosti, da si pribori nastop v Braziliji 2014, saj je pod taktirko Slaviše Stojanovića v štirih tekmah le enkrat zmagala.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo