Srečko Katanec z zanimanjem pričakuje nedeljski žreb. Foto: EPA
Srečko Katanec z zanimanjem pričakuje nedeljski žreb. Foto: EPA

Kvalifikacijski sistem je nekoliko spremenjen, saj se bo na sklepni turnir v Francijo uvrstilo kar 24 reprezentanc - po dve najbolje uvrščeni iz devetih kvalifikacijskih skupin ter najboljša tretjeuvrščena. Preostalih osem tretjeuvrščenih ekip se bo za preostala štiri mesta pomerilo v dodatnih kvalifikacijah. Francija je kot gostitelj prvenstva že neposredno uvrščena na turnir.

Na nedeljskem žrebu ob 12.00 bo 53 reprezentanc razvrščenih v šest kakovostnih bobnov, Slovenija je v tretjem bobnu. Prenos bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju. 53 reprezentanc bodo izžrebali v osem skupin po šest reprezentanc in eno s petimi.

Katanec: Počakajmo na nedeljo
Slovenski selektor Srečko Katanec se bo osebno udeležil žreba. Kaj napoveduje? "Veliko bo odvisno od žreba, seveda pa si želim skupino, ki bi bila za nas najlažja. Vendar takšne ne bo. Torej si želim skupino, ki nam bo omogočala, da smo realno v borbi za Euro 2016. O imenih reprezentanc težko govorim, saj lahko v skupino dobimo reprezentanco, ki javnosti ne pomeni nič, je pa močnejša kot marsikatera bolj prepoznavna reprezentanca. Zato počakajmo na nedeljo in bomo potem videli, kakšno bo naše izhodišče za začetek kvalifikacij."

Boben 1: Španija, Nemčija, Nizozemska, Italija, Anglija, Portugalska, Grčija, Rusija, Bosna in Hercegovina.

Boben 2: Ukrajina, Hrvaška, Švedska, Danska, Švica, Belgija, Češka, Madžarska, Irska.

Boben 3: Slovenija, Srbija, Turčija, Izrael, Norveška, Slovaška, Romunija, Avstrija, Poljska.

Boben 4: Črna gora, Armenija, Škotska, Finska, Latvija, Wales, Bolgarija, Estonija, Belorusija.

Boben 5: Islandija, Severna Irska, Albanija, Litva, Moldavija, Makedonija, Azerbajdžan, Gruzija, Ciper.

Boben 6: Luksemburg, Kazahstan, Liechtenstein, Ferski otoki, Malta, Andora, San Marino, Gibraltar.