Katarci zagotavljajo, da bodo ozračje ohladili tako na stadionih kot v navijaških conah. Foto: EPA
Katarci zagotavljajo, da bodo ozračje ohladili tako na stadionih kot v navijaških conah. Foto: EPA

i so se ogorčeno odzvali na besede visokega predstavnika Fife Thea Zwanzigerja, ki je dan prej izrazil dvom, da bodo Arabci leta 2022 res organizirali svetovno prvenstvo.

"Prepričan sem, da na koncu SP-ja v Katarju zaradi visokih temperatur, ki ogrožajo zdravje, ne bo. Zdravniki pravijo, to imamo črno na belem, da ne morejo prevzeti odgovornosti, če bi se prvenstvo tam igralo poleti," je povedal Zwanziger, član izvršnega odbora Fife.

Izvršni direktor katarskega organizacijskega odbora Nasser Al Khater je odločen: "Katar bo leta 2022 organiziral svetovno prvenstvo. Gospod Zwanziger je izrazil osebno stališče, ne stališča Fife."

"Edino vprašanje je, kdaj bo prvenstvo, pozimi ali poleti. Mi smo pripravljeni na obe različici. Dokazali smo, da lahko priredimo prvenstvo tudi poleti. Demonstrirali smo, kako naše klimatske naprave shladijo ozračje. To poletje smo v Dohi med svetovnim prvenstvom pripravili navijaško cono, v kateri smo zrak ohladili na prijetnih 22 stopinj Celzija," je povedal Al Khater.

Na koncu je dodal: "Razvoj do okolja prijaznih tehnologij hlajenja zraka je pomemben za naš narod, regijo in države s podobnim podnebjem. Dokazali bomo, da se lahko organizirajo tekmovanja tudi tam, kjer so mnogi mislili, da to ne bo nikoli mogoče."