Kevin-Prince Boateng je v La ligi v svojem prvem nastopu za novi klub zatresel mrežo Valencie. Foto: EPA
Kevin-Prince Boateng je v La ligi v svojem prvem nastopu za novi klub zatresel mrežo Valencie. Foto: EPA

Ganski nogometaš je imel po ne ravno uspešni sezoni v Milanu, ko po vrnitvi med rossonere ni dobil ravno veliko priložnosti, bogate ponudbe kitajskih in arabskih klubov, vendar se je odločil, da bo odšel na Kanarske otoke.

V Španiji zadel že ob debiju za Las Palmas
Njegova želja je bila, da še naprej igra v eni izmed najmočnejših nogometnih lig v Evropi, že v svoji prvi tekmi za Las Palmas pa se je vpisal v zgodovino, saj je postal eden od štirih nogometašev, ki so se med strelce vpisali v španski, angleški, nemški in italijanski prvi ligi. Kevin Prince Boateng je v omenjenih ligah zadeval za Hertho, Schalke, Tottenham, Portsmouth in Milan.

Samo Romun, Danec in Nigerijec prehiteli Ganca
Pred 29-letnim Boatengom (njegov mlajši brat Jerome igra za Bayern in nemško reprezentanco) je to uspelo še Romunu Gheorgheju Popescuju, ki je tresel mreže za Barcelono, Tottenham, Hannover in Lecce, Dancu Jonu Dahlu Tomassonu, ki je igral za Villareal, Stuttgart, Newcastle in Milan, ter Nigerijcu Obafemiju Martinsu, ki zdaj igra na Kitajskem, v Evropi pa je med drugim igral za Levante, Newcastle, Wolfsburg in Inter iz Milana.