Sami Khedira je letos priložnost dočakal le na 16 uradnih tekmah. Foto: EPA
Sami Khedira je letos priložnost dočakal le na 16 uradnih tekmah. Foto: EPA

letu v Madridu tako rekoč ni igral.

"Imel sem nekaj težav z manjšimi poškodbami, a to ni bil razlog, da nisem igral. Ni bila zakomplicirana poškodba in lahko bi igral. Vedno sem bil prepričan, da imam podporo trenerja, a posredno sem dobil sporočilo, da me ne potrebujejo več. Postavili so me "na hladno" in nisem imel več priložnosti za igranje," je dejal 28-letni Nemec, ki ima tudi tunizijske korenine.

"Ni konec, kakršnega bi si želel. Boli me, da so me obsodili, da nisem bil profesionalen. Vedno sem dal ekipo pred sebe na prvo mesto. Nihče v klubu mi ni neposredno rekel ničesar. To, kar se je zgodilo letos, zares boli," je dodal Khedira, ki je v Madrid prišel leta 2010 iz Stuttgarta. Khedira bo v nov klub lahko odšel brez odškodnine, glavni kandidati za njegov podpis pa naj bi bili Chelsea, Manchester United, Liverpool in Juventus.

Khedira je bil nekaj časa nosilec igre Reala v vezni liniji. Novembra 2013 se je poškodoval in tako lani ni veliko igral, ko je kraljevi klub osvojil Ligo prvakov. Pravočasno je okreval do svetovnega prvenstva, kjer je z Nemčijo postal prvak, a v finalu ni zaigral, saj se je tik pred obračunom z Argentino poškodoval. Letos je bil – kot pravi – zdrav, a vseeno ni igral veliko, čeprav je imel Real kar precej težav s poškodbami, predvsem na položajih, kjer igra Khedira.