Neven Subotić, Mats Hummels in Kevin Kampl na zadnjem treningu pred tekmo z Juventusom. Foto: Reuters
Neven Subotić, Mats Hummels in Kevin Kampl na zadnjem treningu pred tekmo z Juventusom. Foto: Reuters
Jürgen Klopp se zaveda, kako težko je izločiti italijanske ekipe. Foto: Reuters
Nogometaši Manchester Cityja so že preizkusili zelenico na Camp Nouu. Foto: Reuters
Luis Suarez, Gerard Pique in Lionel Messi
Luis Suarez, Gerard Pique in Lionel Messi so bili zelo sproščeni pred dvema ključnima tekmama v prihodnjih štirih dneh. Foto: EPA

Barca lovi osmi zaporedni četrtfinale v Ligi prvakov, kar bi bil rekordni dosežek. Ko so Katalonci prvo tekmo dobili v gosteh, so napredovali v naslednji krog kar 33-krat, le dvakrat pa so izpadli.
"Napredovanja v četrtfinale ne jemljemo kot samoumevno. Manchester City je ena izmed najboljših evropskih ekip. Ko pogledam njihove igralce, je jasno, da nam lahko zagrenijo življenje na povratni tekmi. Že na prvi tekmi smo popolnoma nadzorovali potek srečanja, na koncu pa jim je uspelo znižati," je pojasnil trener Luis Enrique.

Luis Enrique noče govoriti o nedeljskem el clasicu
V Barceloni se že več dni stopnjuje vzdušje pred velikim derbijem španskega prvenstva proti madridskemu Realu. Luis Enrique na novinarski konferenci sploh ni želel govoriti o tej tekmi, tudi igralce je ves čas opozarjal le na srečanje v sredo, potem pa se bodo pripravili na el clasico, ki bo na sporedu v nedeljo ob 21.00 na Camp Nouu.

Manjkal bo Sergio Busquets, ki še vedno okreva po poškodbi gležnja. Na sredini igrišča bosta ob Andresu Iniesti zelo verjetno zaigrala Ivan Rakitić in Javier Mascherano. Pri angleških prvakih se vrača Yaya Toure, ki so ga sinjemodri zelo pogrešali na prvi tekmi na stadionu Etihad.

Pirla ne bo v Dortmundu
Juventus ima četrti zaporedni scudetto že v žepu. Roma je v veliki krizi, za staro damo zaostaja že ogromnih 14 točk. Torinčani, ki so prvo tekmo dobili z 2:1, bodo v sredo na razprodanem Westfalnu igrali brez Andree Pirla. Režiser igre Juventusa je na prvi tekmi odšepal z igrišča in še ni okreval.
Massimiliano Allegri obljublja, da njegovi izbranci ne bodo igrali "bunkerja". Trener stare dame je prepričan, da morajo njegovi izbranci tudi na povratni tekmi zadeti.

Klopp: Premagati moramo Italijane, ki jim zadostuje remi
Borussia je v Hamburgu in doma proti Kölnu dvakrat remizirala, obakrat pa ni zatresla mreže. Na sobotni tekmi proti Kölnu sta popolnoma odpovedala Šindži Kagava in Henrik Mhitarjan. Od prve minute naj bi priložnost dobila Kevin Kampl in Jakub Blaszczykowski. V napadu Jürgen Klopp stavi na Pierre-Emericka Aubameyanga, saj Ciro Immobile nikakor ne najde prave forme.
"Čaka nas velik izziv, saj moramo premagati italijansko ekipo, ki pa potrebuje le remi. Na taki tekmi moraš imeti v glavi vse scenarije, predvsem pa moraš ostati miren. Za četrtfinale bomo morali odigrati izjemno tekmo, precej bolje moramo igrati kot na prvi tekmi v Torinu," je razlagal "Kloppo".
"Proti Juventusu si ne bomo priigrali veliko priložnosti. Treba bo streljati od daleč, vsekakor pred kazenskim prostorom ne smemo komplicirati, treba je igrati bolj neposredno," je dodal branilec Mats Hummels, ki ni imel svojega večera na prvi tekmi v Torinu.

Osmina finala, prve tekme, sreda ob 20.45:
BARCELONA - MANCHESTER CITY 2:1

Verjetni postavi:
Barcelona: ter Stegen, Dani Alves, Pique, Mathieu, Jordi Alba, Rakitić, Mascherano, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.

Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov, Y. Toure, Fernando, Nasri, Silva, Milner, Agüero.

Sodnik: Gianluca Roochi (Italija)


BORUSSIA DORTMUND - JUVENTUS 1:2

Verjetni postavi:
Borussia (D): Weidenfeller, Kirch, Subotić, Hummels, Schmelzer, Sahin, Gündogan, Blaszczykowski, Kampl, Reus, Aubameyang.

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Vidal, Marchisio, Pogba, Pereyra, Tevez, Morata.

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)