Mario Götze je ta teden individualno treniral. Foto: EPA
Mario Götze je ta teden individualno treniral. Foto: EPA
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp je bil zelo dobre volje na druženju z novinarji z vsega sveta. Foto: EPA

Eden izmed najboljših nemških nogometašev si je na povratni tekmi polfinala v Madridu poškodoval stegensko mišico, igrišče je zapustil že po četrt ure. Borussia se je kljub porazu z 0:2 prebila v finale, saj je na prvi tekmi premagala madridski Real s 4:1.

"Vse poteka po načrtih. Mario je v ponedeljek začel s tekom, naslednji teden pa se bo pridružil pripravam ekipe, ki bodo iz dneva v dan bolj intenzivne. Šele nato bomo videli, ali bo lahko zaigral naslednjo soboto na Wembleyju," je pojasnil priljubljeni Klopp, ki je prepričan, da bo napadalec Robert Lewandowski tudi v naslednji sezoni igral za rumeno-črne.

Bo Lewandowski ostal še eno leto?
Poljak ne bo podaljšal pogodbe, ki se mu izteče junija 2014, veliko pa se je govorilo o njegovem odhodu k Bayernu. V München se poleti seli Götze, Bavarci bodo nakazali 37 milijonov evrov.

V Dortmundu je bil na sporedu medijski dan (v Münchnu so ga imeli v torek), prišlo je kar 160 novinarjev z vsega sveta, poročalo je 32 televizijskih postaj.

Klopp je vlogo favorita prepustil Bayernu. "Če bomo dobili finale, to še ne pomeni, da smo najboljša ekipa na svetu, ampak bomo pa premagali najboljše moštvo sveta. Proti Bayernu smo imeli že veliko izjemnih trenutkov, na vseh tekmah smo jim povzročali težave," je poudaril priznani strateg.

Tudi leta 1997 Borussii niso pripisovali veliko možnosti
"Borussia pred finalom Lige prvakov leta 1997 proti Juventusu ni imela nobene možnosti, pa vsi vemo, kako se je na koncu razpletlo," se je Klopp spomnil največjega uspeha Borussie v zgodovini kluba. Rumeno-črni so s 3:1 premagali staro damo na olimpijskem stadionu v Münchnu.
Finančni direktor Hans Joachim Watzke se je spomnil, da je bila Borussia leta 2005 tik pred stečajem. "Naš napredek v zadnjih letih bi lahko opisal od točke "Ground Zero" do Wembleyja".