Claudio Pizarro je pustil neizbrisen pečat v Münchnu in Bremnu. Foto: EPA
Claudio Pizarro je pustil neizbrisen pečat v Münchnu in Bremnu. Foto: EPA

Trener Kölna Peter Stöger je v četrtek zvečer po porazu Kölna v 2. krogu Evropske lige proti Crveni zvezdi z 0:1 poudaril, da nujno potrebuje okrepitve. V lanski sezoni je kozličke reševal sijajni napadalec Anthony Modeste, ki je dosegel 25 zadetkov, a se je poleti preselil na Kitajsko. Zamenjal naj bi ga Jhon Cordoba, ki pa mu ne gre po načrtih. Marcel Risse je poškodovan, Artjoms Rudnevs pa je zaradi težav v zasebnem življenju presenetljivo končal kariero.

"Ljubim Bundesligo. Še vedno želim igrati nogomet na najvišji ravni, zato sem takoj sprejel ponudbo. Köln ima bogato zgodovino in rad bi pomagal, da bi hitro prišli iz krize. Zadnje mesece sem treniral v Londonu in kondicijsko sem dobro pripravljen," je poudaril "Pizza".

"Če ima ekipa težave v napadu, ni treba biti najbolj pameten, da se hitro spomniš na Pizarra. Ima ogromno izkušenj v Bundesligi, pozna boj za obstanek iz Bremna. Točno takega napadalca potrebujemo," je pojasnil športni direktor Jörg Schmadtke.

Pizarro je nazadnje igral za Werder iz Bremna, kjer mu poleti niso podaljšali pogodbe. S kar 191 goli v dresih Werderja in Bayerna je najuspešnejši tuji napadalec v zgodovini Bundeslige.