Kolo Toure se iz Manchester Cityja seli v Liverpool. Foto: EPA
Kolo Toure se iz Manchester Cityja seli v Liverpool. Foto: EPA

Pri "redsih" bodo pogodbo z reprezentantom Slonokoščene obale uradno podpisali 1. julija, ko mu poteče pogodba s Cityjem.
Toure, ki je bil marca 2011 zaradi pozitivnega dopinškega testa suspendiran za pol leta, v angleškem prvenstvu igra vse od leta 2002. Prvih sedem sezon je nastopal za Arsenal, preden se je leta 2009 preselil v Manchester. V letošnji sezoni je igral samo na 15 tekmah. Liverpool je sicer po koncu letošnje sezone ostal brez legende kluba Jamieja Carragherja, ki je pri 35 letih končal kariero.
Carvalho podpisal za eno leto
Povratnik v francosko prvo ligo Monaco pa se je okrepil z branilcem Ricardom Carvalhom. 35-letni portugalski reprezentant je nazadnje malo igral za Real Madrid (letos je v španskem prvenstvu zbral le osem nastopov), s klubom iz kneževine pa je kot prosti igralec podpisal enoletno pogodbo.
V Monte Carlo sta že prišla tudi Joao Moutinho in James Rodriguez iz Porta, bogati lastnik kluba, ruski milijarder Dmitri Ribolovljev, pa naj bi v kratkem na Azurno obalo zvabil tudi sijajnega kolumbijskega napadalca Radamela Falcaa iz Atletica iz Madrida.