Keisuke Honda je bil že avgusta pred odhodom v Milan, a je prestop preprečila previsoka odškodnina, zdaj pa bo Moskvo zapustil kar brez nje. Foto: EPA
Keisuke Honda je bil že avgusta pred odhodom v Milan, a je prestop preprečila previsoka odškodnina, zdaj pa bo Moskvo zapustil kar brez nje. Foto: EPA
Valter Birsa - prvenec v dresu Milana
Valter Birsa je že okreval po poškodbi stegenske mišice in je po napovedih v soboto že na rezervni klopi Milana za tekmo z Udinesejem. Foto: EPA

Italijani so že prejeli vse ustrezne papirje za urejanje prestopa, piše dnevnik Sports Nippon. Honda je že avgusta želel zapustiti vrste CSKA-ja in se preseliti k Milanu, a je takrat prestop padel v vodo, saj so pri moskovskem klubu zanj želeli previsoko odškodnino.

Podpredsednik Milana Adriano Galliani je pred dnevi potrdil, da so s Hondo dogovor o prestopu tudi uradno zapečatili. Ko bodo pri CSKA-ju izdali njegov certifikat, bo avtomatično registriran kot igralec Milana.

V močnejšo ligo za pripravo na SP
27-letnik, ki je pomagal Japonski do uvrstitve med 16 najboljših na svetovnem prvenstvu 2010, že dalj časa želi zapustiti moskovski klub, a se je vsakič znova zataknilo pri odškodnini, zdaj pa se bo Milanu pridružil kot prosti igralec.

Po skoraj štirih letih pri ruskem prvaku si Honda želi nastopati za kakšen večji evropski klub, da bi v čim boljši formi pričakal nogometno svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto Braziliji. Honda je ob Šindžiju Kagavi glavni nosilec "samurajev", ki so si že junija kot prvi na svetu izborili uvrstitev v Brazilijo 2014, a zadnje čase zelo slabo igrajo.

Prvi na SP-ju, a zdaj v katastrofalni formi
Zaradi treh porazov na Pokalu konfederacij in zadnjih dveh neuspehov s Srbijo (0:2) in Belorusijo (0:1), ki ne bosta igrali na svetpvnem prvenstvu, se je močno povečal pritisk na selektorja Alberta Zaccheronija. Po selektorskih menjavah na klopi Avstralije in Hrvaške zdaj japonska nogometna zveza zagotavlja, da ne bodo menjali selektorja, ki je Japonski pred dvema letoma prinesel tudi četrti naslov azijskega prvaka.

Birsa že trenira in igra ...
S tem se bo tudi zaostrila konkurenca v napadalnem delu "rossonerov", kjer si je ob poškodbah svoje mesto v začetni postavi izboril slovenski reprezentant Valter Birsa, a se je nato poškodoval pred zadnjo tekmo Lige prvakov, zaradi česar ni mogel pomagati Sloveniji v zaključku kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Po poškodbi je Birsa že začel redno trenirati, skupaj s povratnikoma Kakajem in Silvestrom, v sredo pa je tudi že odigral pripravljalno tekmo med članskim in mladinskim moštvom Milana.

Rami pa zaenkrat samo trenira
Valencia je medtem potrdila, da bo januarja za pol leta na posojo v Milan poslala francoskega branilca Adila Remija. Ob tem so "netopirji" Ramiju tudi dovolili, da trenira s članskim moštvom "rossonerov". Občasni reprezentant Francije se je v Valencii znašel v nemilosti, potem ko je v radijskem intervjuju kritiziral delo trenerja Miroslava Djukića, za kar je bil suspendiran, nato pa je hitro prišla ponudba iz Milana.