Jasmin Kurtić je dosegel tretji zadetek v letošnji sezoni italijanske druge lige. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Jasmin Kurtić je dosegel tretji zadetek v letošnji sezoni italijanske druge lige. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

23-letni slovenski reprezentant (igral je vseh 90 minut) je v 3. minuti zadel s prostega strela s povsem enakega položaja kot v soboto v Kufsteinu. Znova je meril v daljši kot in spet se je žoga v mrežo odbila od vratnice, le da tokrat nekoliko nižje. Končni izid je v 78. minuti postavil Christian Terlizzi z glavo po strelu iz kota. Povratna tekma bo v soboto v Veroni. Pred kratkim, 19. maja, je bil tam izid na srečanju istih tekmecev 3:0.

Zmagovalec tega dvoboja se bo za zadnjo vstopnico za prvo ligo (tja sta se iz Serie B neposredno uvrstila Pescara in Torino) pomeril z boljšim iz dvoboja Sampdoria - Sassuolo. V Genovi so gostitelji zmagali z 2:1.
U-19: Za konec zmaga slovenskih upov
Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je v 3. krogu kvalifikacijskega turnirja za nastop na julijskem evropskem prvenstvu v Estoniji v Rochdalu premagala črnogorske vrstnike z 1:0 (0:0). Slovenija je turnir končala z zmago in dvema porazoma proti Angliji (0:5) ter Švici (0:2) in se ni uvrstila na zaključni turnir. Tja se je prebila Anglija, zmagovalka skupine 2, ki je na zadnji tekmi z 1:0 ugnala Švico.

Za Slovenijo je gol dosegel Marko Kovjenić, ki je v 81. minuti uspešno izvedel strel z bele točke. Pri Črnogorcih je bil v 83. minuti izključen Marko Janković. Igrali so Mateo Barukčič, Matej Palčič, Erik Janža, Marko Kovjenić, Miha Blažič, Luka Krajnc, Edin Čolić, Mitja Lotrič, Nejc Praprotnik, Matej Pučko in Andraž Šporar. S klopi sta v drugem polčasu vstopila še Robi Jakovljevič in Gaber Dobrovoljc.
3. krog:
ČRNA GORA - SLOVENIJA (Rochdale) 0:1 (0:0)
Kovjenić 81./11-m
RK: Janković 83./Črna gora
ŠVICA - ANGLIJA 0:1 (0:0)
Berahino 94.

Končni vrstni red: Anglija 7, Črna gora 4, Švica in Slovenija po 3 točke.