Mate Eterović je v 94. minuti izsilil podaljšek. Foto: Aleš Fevžer
Mate Eterović je v 94. minuti izsilil podaljšek. Foto: Aleš Fevžer
Rudar Velenje
Rudar se je že po dveh tekmah poslovil od Evrope. Foto: Aleš Fevžer
Luka Koper
Koprčani so si že na prvi tekmi praktično zagotovili napredovanje. Foto: Aleš Fevžer
Jaka Štromajer in Nenad Bubanja
Jaka Štromajer je v 10. minuti načel mrežo Črnogorcev. Foto: Aleš Fevžer
Koprčani zanesljivo do obračuna z Neftčijem

elenjskega Rudarja so izpadli v prvem predkrogu kvalifikacij Evropske lige proti Laciju, po streljanju 11-m so bili boljši Albanci (4:3). Koprčani so še drugič visoko ugnali Čelik (4:0).

Velenjčani na prvi tekmi, ki je bila odigrana na celjski Areni Petrol, niso izkoristili prednosti domačega igrišča in so se s slabo popotnico (1:1) podali na gostovanje v Albanijo. Prvi polčas je bil izenačen. Najlepšo priložnost za Rudar, ki je v 32. minuti ostal brez poškodovanega Ivana Firerja, je zapravil Leon Črnčič.

V drugem delu so gostitelji povedli. Tako kot na prvi tekmi je velenjsko mrežo zatresel Nigerijec Segun Adeniyi, ki je zadel po podaji Alfreda Zefija. Ob koncu rednega dela so gostje pritisnili. Nevarni so bili Denis Klinar, Uroš Rošer, Ivan Knezović in Mate Eterović, ki je v izdihljajih sodnikovega dodatka po podaji Rošerja izsilil podaljšek.

Mreži sta v podaljšku mirovali. Rudar je slabo začel, saj je Eteroviću v prvi seriji strel ubranil Miroslav Vujadinović, a je tudi Zefi zgrešil. Sledil je nov neuspešen poskus Rudarja, ko je Vujadinović ubranil še strel Knezovića in za tem še Rošerjevega. Milan Kocić je vlil nekaj upanja, za tem še Klinar, ko je vmes zgrešil Olsi Teqja, a je Adeniyi v zadnji seriji popeljal Laci v nadaljevanje tekmovanja.

Luka Koper potrdila napredovanje
Koprčani so večino dela opravili že na prvi tekmi v Nikšiću, ko so s kar 5:0 odpravili Čelik. Pred domačimi gledalci so na Bonifiki samo še potrdili napredovanje. Na obračun z azerbajdžanskim Neftčijem pa odhajajo z zmago s skupnimi izidom s kar 9:0.

Nogometaši z Obale so bili skozi vso tekmo boljši nasprotnik in ves čas so ogrožali črnogorska vrata. Sprožili so kar 11 strelov v okvir vrat, nasprotniki pa koprskih vrat skoraj niso ogrozili. Koprčani so povedli že v deseti minuti, ko je po podaji Gorana Galešića zadel Jaka Štromajer. Vratar Čelika Vladan Giljen je v 14. minuti zaradi prekrška nad Matejem Palčičem dobil rdeč karton, enajstmetrovko pa je zanesljivo izvedel Galešić. Povsem ob koncu so postavili piko na novi odlični predstavi. V 90. minuti je najprej zadel Matej Pučko, štiri minute pozneje pa je drugič mrežo Čelika zatresel Galešić.


PRVI PREDKROG, druga tekma:
LACI (ALB) - Rudar Velenje 4:3 (0:0) 1:1
Adeniyi 58.; Eterović 94.

11-m: Zefi , Vucaj , Sheta , Teqja , Adeniyi ; Eterović , Knezović , Rošer , Kocić , Klinar .

Laci: Vujadinović, Ofoyen, Cela, Sheta, Sefa ( 46./Sefgjini ), Vucaj, Nimani ( 82./Kastrati), Teqja , Zefi, Veliaj ( 46./Ndreca), Adeniyi .

Rudar: Rozman, Rošer, Jahić ( 58./Krefl), Dedić ( 81./Plešec), Knezović, Črnčič , Tolimir, Klinar, Radujko , Firer ( 32./Kocić), Eterović .

Sodnik: Tamas Bognar (MAD)


LUKA KOPER - Čelik (ČG) 4:0 (2:0) 5:0
Štromajer 10., Galešić 17./11-m, 94., Pučko 90.
RK: Giljen 14./Čelik

Luka Koper: Radošević, Gregorič, Blažič, Guberac, Halilović, Ivetić, Črnigoj , Palčič ( 52./Pučko ), Čovilo ( 52./Štulac), Galešić , Štromajer ( 89./Žibert).

Čelik:
Giljen , Vuković, Bubanja ( 81./Nikolić), Bulatović ( 17./Delibašić), Vidakanić , Kalezić, Adrović, Ivanović ( 89./Vujović), Brnović, Djalac, Prtenjak.

Sodnik:
Anatolij Žabčenko (UKR)

V odebeljenem tisku je izid v zmagah.

Koprčani zanesljivo do obračuna z Neftčijem