Frank Lampard je eden izmed najbolj zaslužnih za izjemne uspehe Chelseaja v zadnjem desetletju. Foto: Reuters
Frank Lampard je eden izmed najbolj zaslužnih za izjemne uspehe Chelseaja v zadnjem desetletju. Foto: Reuters
Rickie Lambert
Rickie Lambert je bil zelo zaslužen za sijajno osmo mesto Southamptona. Foto: EPA

Mediji ga povezujejo s prestopom v New York City, kamor je že prestopil španski napadalec David Villa. Lampard je v 13 letih postal legenda modrih. Zbral je 648 nastopov, z 211 goli pa je prvi strelec kluba. Trikrat je osvojil Premier ligo, štirikrat pokal FA, dvakrat ligaški pokal, po enkrat pa Ligo prvakov (2012) in Evropsko ligo (2013).

"Ko sem prišel v ta fantastičen klub pred 13 leti, nisem verjel, da bom igral tako veliko tekem in dosegel tako veliko uspehov. Klub je del mojega življenja, veliko ljudem se moram zahvaliti za priložnost," je povedal priljubljeni 35-letnik.

Lambert se seli na Anfield
Angleški reprezentančni napadalec Rickie Lambert se iz Southamptona seli na Anfield. Že v mladinskih kategorijah je igral za Liverpool, z redsi pa je podpisal dveletno pogodbo. Prestop je vreden štiri milijone funtov.

"Ne morem verjeti. Ta klub sem ljubil vse življenje. Zapustil sem ga pred 17 leti. Od takrat ga nimam nič manj rad. Vedno sem sanjal, da bom igral za Liverpool, toda nisem verjel, da bom še kdaj dobil priložnost," je dejal 32-letnik, ki se z angleško reprezentanco v Miamiju pripravlja na nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Za Southampton je na 207 tekmah v Premier ligi dosegel 106 golov. V letošnji sezoni je Southampton zasedel odlično 8. mesto v angleškem prvenstvu.