John W. Henry (ob njem je spremljevalka Linda Pizzuti) se je cinično odzval na najnovejšo ponudbo Arsenala. Na podoben način so se odzvali tudi nekateri tviteraši. Eden izmed njih mu je na vprašanje odgovoril:
John W. Henry (ob njem je spremljevalka Linda Pizzuti) se je cinično odzval na najnovejšo ponudbo Arsenala. Na podoben način so se odzvali tudi nekateri tviteraši. Eden izmed njih mu je na vprašanje odgovoril: "Še zdaleč ne tako močne robe kot vi, ko ste v Liverpool za 35 milijonov evrov pripeljali Andyja Carrolla." Nekateri so tudi mnenja, da so Henryju vdrli v račun, kar naj bi se v zadnjem času že nekajkrat zgodilo. Foto: EPA

Če zanj klubi ne bodo ponudili odškodnine v bližini njegove vrednosti, se na vse skupaj sploh ne bomo ozirali. S tem ne trdim, da ga želimo prodati. Rekel sem samo, da ima vsak igralec svojo ceno. To pa ne pomeni, da ga hočemo prodati.

Brendan Rodgers o Luisu Suarezu
Luis Suarez
Luis Suarez se je Liverpoolu pridružil 31. januarja 2011, ko je za približno 26,5 milijona evrov prestopil iz Ajaxa. Za rdeče je do danes odigral 96 uradnih tekem in zadel 51 golov. Pogodba s petkratnimi evropskimi prvaki se mu izteče leta 2016. Foto: EPA

Presenetljivo vprašanje se je pojavilo na njegovem uradnem računu na Twitterju, izzvalo pa je mešane odzive. Topničarji že kar nekaj časa dvorijo Urugvajcu, ki je med Pokalom konfederacij sedmi sili dejal, da želi igrati v Ligi prvakov, kar je vzbudilo zanimanje pri mnogih evropskih klubih. Kljub vsemu je 26-letni nogometaš odpotoval v Avstralijo, kjer je Liverpool v sklopu priprav na novo sezono z Melbourne Victory odigral prijateljski obračun.


Do zdaj največ zapravili za Aršavina
Arsenal je do danes največjo odškodnino odštel leta 2009 za Andreja Aršavina (15 milijonov funtov oziroma 17,4 milijona evrov). Liverpool je že predtem zavrnil ponudbo v vrednosti 30 milijonov funtov (34,8 milijona evrov), z najnovejšo ponudbo (40 milijonov in en funt ali približno 46,4 milijona evrov) pa so topničarji dosegli, da mora klub igralcu še uradno sporočiti njihovo zanimanje. Omenja se tudi odkupna klavzula v višini 40 milijonov funtov, kar pa je Liverpoolov generalni direktor Ian Ayre že zanikal in zatrdil, da je igralec vreden veliko več.
Luisa pri Liverpoolu zelo cenijo
Liverpoolov menedžer Brendan Rodgers, ki se je letos za večino okrepitev dogovoril že pred začetkom prestopnega roka, pričakuje, da bo Suarez ostal na Anfieldu. "O njegovi prihodnosti se letos poleti veliko ugiba, ampak realnost je, da je Luis igralec, ki ga pri Liverpoolu zelo cenimo. Če zanj klubi ne bodo ponudili odškodnine v bližini njegove vrednosti, se na vse skupaj sploh ne bomo ozirali. S tem ne trdim, da ga želimo prodati. Rekel sem samo, da ima vsak igralec svojo ceno. To pa ne pomeni, da ga hočemo prodati," je povedal Rodgers.
Za Suareza naj bi se med drugim še najbolj ogreli pri madridskem Realu, ki je v Napoli prodal Gonzala Higuaina. Koliko Liverpool zahteva za odličnega Urugvajca, ni znano - govori pa se o ceni, ki jo je za njegovega rojaka Edinsona Cavanija odštel PSG, tj. okoli 64 milijonov evrov, kar je trenutno peti najdražji prestop v zgodovini.

Če zanj klubi ne bodo ponudili odškodnine v bližini njegove vrednosti, se na vse skupaj sploh ne bomo ozirali. S tem ne trdim, da ga želimo prodati. Rekel sem samo, da ima vsak igralec svojo ceno. To pa ne pomeni, da ga hočemo prodati.

Brendan Rodgers o Luisu Suarezu