Nogometaši Lazia se veselijo osvojitve italijanskega superpokala. Foto: Reuters
Nogometaši Lazia se veselijo osvojitve italijanskega superpokala. Foto: Reuters
Ciro Immobile
Ciro Immobile se je dvakrat vpisal med strelce. Foto: Reuters

Junak tekme je bil Ciro Immobile, ki se je dvakrat vpisal med strelce - prvič v 32. minuti, ko je bil natančen z bele točke. Prekršek za najstrožjo kazen je prav nad njim zakrivil vratar Gianluigi Buffon, ki je sicer uganil smer strela, a žogi ni uspel preprečiti leta v mrežo.

Drugič je bil natančen v uvodnih minutah nadaljevanja, ko je po po predložku Marca Parola z desne strani z glavo še drugič premagal legendarnega italijanskega vratarja. Vseeno to ni bilo dovolj za mirno nadaljevanje tekme. V zaključku je Juventus celo izenačil, obakrat je zadel Paulo Dybala.

Argentinec je najprej pet minut pred iztekom rednega dela srečanja z izjemnim prostim strelom ukanil vratarja Thomasa Strakosho, le-tega je v 91. minuti premagal še z bele točke.

Ko je že kazalo, da se bosta ekipi po rednem delu razšli brez zmagovalca, sta Laziu zmago prinesla rezervista Jordan Lukaku in Alessandro Murgia. V drugi minuti sodnikovega dodatka je Lukaku lepo preigral Juventusovo obrambo po levi strani in podal pred vrata, kjer je 'iz prve' žogo za veliko zmago v gol poslal 21-letni Murgia.

Za Lazio je to četrti naslov v italijanskem superpokalu, ki so ga nazadnje osvojili leta 2009 v Pekingu proti Interju, ki ga je takrat vodil Jose Mourinho.

Italijanski superpokal, finale:
Juventus - LAZIO 2:3 (0:2)
Dybala 85., 91./11-m; Immobile 32./11m, 54., Murgia 92.