Joe Ledley je razveselil navijače Celtica, ki bodo zmago proslavljali še dolgo v noč. Foto: Reuters
Joe Ledley je razveselil navijače Celtica, ki bodo zmago proslavljali še dolgo v noč. Foto: Reuters

Mož odločitve je bil Joe Ledley, ki je v 52. minuti po predložku iz kota, ki ga je izvedel Charlie Mulgrew, z glavo žogo poslal za hrbet nemočnega Allana McGregorja. Tudi sicer so bili gostitelji veliko boljši nasprotnik, neprestano so pritiskali na vrata večnega tekmeca, mrežo so zatresli še enkrat, in sicer že v prvem polčasu, ko je v 16. minuti v polno zadel Georgios Samaras, a je bil zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

Tekma je postregla s številnimi grobimi prekrški, kar je vselej moč pričakovati na 'old firm' derbijih, z rumenimi kartoni so bili kaznovani David Healy, Carlos Bocanegra in Kyle Lafferty (vsi Rangers) in Anthony Stokes (Celtic).

21. krog

CELTIC - RANGERS 1:0 (0:0)
Ledley 52.

Celtic: Forster, Mulgrew, Rogne, Brown, Ledley, Kayal (77./Ki), Matthews, Wanyama, Samaras, Hooper (86./Stokes), Forrest.

Rangers: McGregor, Broadfoot, Papac, Bocanegra, Wallace (79./Healy), Bartley, McCulloch (79./Edu), Davis, Aluko (66./Wylde), Jelavić, Lafferty.

Sodnik: William Collum

Lestvica: Celtic 50, Rangers 48, Motherwell 34, St. Johnstone 32, Hearts 29, Dundee United in St. Mirren po 26, Kilmarnock 23, Aberdeen 21, Inverness 19, Hibernian 15, Dunfermline 14.