Hasan Ismaik je imel velike načrte, realnost pa je popolnoma drugačna. Foto: EPA
Hasan Ismaik je imel velike načrte, realnost pa je popolnoma drugačna. Foto: EPA

V torek je bil črn dan na Allianz Areni. Na tekmi dodatnih kvalifikacij za drugo nemško ligo so münchenski levi izgubili povratno tekmo z Regensburgom z 0:2. Tekma je bila za četrt ure prekinjena zaradi divjanja navijačev.

Jordanski investitor in večinski delničar Hasan Ismaik je zavrnil plačilo dodatnih milijonov evrov, ki so potrebni za pridobitev licence za tretjo ligo. Zdaj še ni jasno, ali bo eden izmed ustanovnih klubov nemške lige v naslednji sezoni igral v regionalni ligi na Bavarskem ali pa bo padel še nižje.

Pred 13 leti slovo od Bundeslige
Velika kriza modrih iz Münchna se je začela leta 2004, ko so izpadli iz Bundeslige. Poleti 2005 je bila končana gradnja Allianz Arene, mogočnega stadiona v Fröttmaningu, ki je eden izmed najmodernejših na svetu. Skupaj z Bayernom so se levi preselili na novi stadion. V zadnjem desetletju jim ni uspelo priti do tretjega mesta v drugi ligi, ki zagotavlja dodatne kvalifikacije za Bundesligo.

Napovedal Ligo prvakov, padel pa med amaterje
Leta 2011 je v klub prišel jordanski milijarder Ismaik. Napovedal je hitro vrnitev med nemško elito in boj za Ligo prvakov. Realnost je bila popolnoma drugačna. V letošnji sezoni so Ivica Olić in soigralci končali na 16. mestu, v torek pa so doživeli pravi šok pred 62.000 navijači na Allianz Areni, kar je bil rekorden obisk ene tekme dodatnih kvalifikacij v Nemčiji.

Ko je bilo pri izidu 0:2 že vse izgubljeno, je deset minut pred koncem navijačem prekipelo. Lomili so stole za golom in jih metali na igrišče in na policiste. Sodnik Daniel Siebert je v kaotičnih razmerah komaj pripeljal srečanje do konca.