Mehdi Benatia je v sezoni 2013/14 za Romo odigral 30 prvenstvenih tekem, na katerih je dosegel pet zadetkov. Foto: EPA
Mehdi Benatia je v sezoni 2013/14 za Romo odigral 30 prvenstvenih tekem, na katerih je dosegel pet zadetkov. Foto: EPA
David Villa
David Villa je na 38 tekmah za Atletico zadel 15 golov in svojo statistiko oplemenitil še s tremi podajami. Foto: EPA

Sinjemodri z Etihada so v prestopnih rokih v zadnjih sezonah zapravili gromozanske vsote denarja za številne nakupe, česar se pri rimskem klubu še kako dobro zavedajo. Za osrednjega branilca je City po poročanju italijanskih medijev že poslal ponudbo v znesku 22 milijonov evrov, a na Olimpicu zdaj zahtevajo skoraj trikrat toliko.

"Njegov agent Moussa Sissoko je dejal, da bi bila pravšnja cena 30 milijonov evrov, a to je dovolj komaj za njegovo levo nogo. Njegova desnica je vredna vsaj še milijon več," je dejal športni direktor kluba Walter Sabatini in dodal: "Benatia je igralec Rome, in to bo tudi ostal - razen če je kdo pripravljen ponuditi 61 milijonov."

Benatia nezadovoljen v klubu
Reprezentanta Maroka je Roma lani v svoje vrste pripeljala iz Udineseja. V obrambni vrsti se je že takoj ujel z Leandrom Castanom in bil med najzaslužnejšimi, da so Rimljani v prvenstvu prejeli zgolj 25 golov. Toda Benatia v klubu kljub vsemu ni zadovoljen. "Roma ni držala besede. Obljubili so mi, da mi bodo ponudili novo pogodbo, če bom imel dobro sezono. To, kar so mi ponudili - govorimo o treh milijonih evrov na leto -, je nesprejemljivo," je povedal 27-letni nogometaš in nadaljeval: "Zaljubljen sem v Rim, tu se počutim zelo dobro, a - kot kaže - sem bil preveč zaupljiv. Lahko odidem, lahko pa tudi ostanem in svojo kariero sklenem pri Romi. Razočaran sem, zaslužil sem si več spoštovanja."

Sabatini je poudaril, da so Maročanu ponudili precej več, kot bi lahko kdaj koli dobil pri Udineseju, hkrati so pogodbo oplemenitili tudi z različnimi bonusi. "Morda se nismo najbolje razumeli glede tega, koliko je kdo vreden, a nihče mi ne more reči, da so dodatnih 400 tisoč evrov in različni bonusi slaba ponudba," je še dejal.

Ponudba, ki je ne bo mogel zavrniti
Španski nogometni superzvezdnik David Villa, ki je z Atleticom osvojil naslov državnega prvaka, je razkril, da bo zapustil klub iz Madrida, saj je onkraj luže dobil "ponudbo, ki je ni mogel zavrniti". 32-letni Španec bo okrepil vrste kluba New York City, ki je ameriška franšiza Manchester Cityja. "To je zelo velik projekt zame in za mojo družino, vse skupaj je zelo, zelo dobro," je povedal Villa in sklenil: "Zaradi vsega, kar mi je dal, bom navijač Atletica vse življenje. Rad bi izkoristil priložnost in se zahvalil vsem, ki so me poskusili prepričati, naj ostanem - Diegu Simeoneju in strokovnemu vodstvu. Zdaj me čakajo novi izzivi, ki se jih že zelo veselim."