Dve različni nogometni zgodbi v Glasgowu: Rangersi tavajo v 4. škotski ligi, kjer so v prejšnjem krogu remizirali z Berwickom (1:1), Celtic pa je v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Dve različni nogometni zgodbi v Glasgowu: Rangersi tavajo v 4. škotski ligi, kjer so v prejšnjem krogu remizirali z Berwickom (1:1), Celtic pa je v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Susan Boyle
Susan Boyle je razvnela Celtic Park z odpeto himno "You'll never walk alone". Foto: Reuters
Ari
Spartak iz Moskve je prek Fenerbahčeja napredoval v Ligo prvakov. Fenerbahče je bil občutno boljši nasprotnih, razmerje v strelih je bilo 25:8 (v okvir vrat 16:4), Turki so izvedli 10 kotov, a so dosegli zgolj zadetek. Ključen trenutek na tekmi se je zgodil v 6. minuti, ko je za Ruse zadel Ari, ki sta mu takoj po zadetku v objem skočila Aiden McGeady in Emmanuel Emenike. Foto: EPA

Nemški prvoligaš je prvo tekmo na Borussia Parku v Mönchengladbachu izgubil z 1:3, na povratnem srečanju v Kijevu pa mu je le zadetek zmanjkal do senzacionalnega preboja v skupinski del Lige prvakov.

Nigerijec Ideye razblinil vse upe
Zgodba se je začela zapletati v 70. minuti, ko je po podaji Juana Aranga žogo v lastno mrežo preusmeril domači branilec Jevhen Hačeridi. Trener Borussie Lucien Favre je stavil na vse ali nič, v igro je poslal napadalca Igorja De Camarga, na 0:2 je osem minut pozneje po podaji Alexandra Ringa povišal Arango. Borussia je lovila tako želeni tretji zadetek, ki bi jih popeljal v nogometni raj, a je njihove sanje dve minuti pred iztekom rednega dela srečanja razblinil Ideye Brown, ki je po globinski podaji Olega Guseva z lobom zadel za končnih 1:2.

Celtic še osolil rane mestnemu tekmecu
Na Celtic Parku v Glasgowu je operna senzacija Susan Boyle najprej ogrela zbrane navijače z odpeto himno "You'll never walk alone". Ti so se vso tekmo veselili in prepevali. Jasno, njihov mestni tekmec trpi v četrti škotski ligi, zeleno-beli pa so se uvrstili v Ligo prvakov. Prvi zadetek na tekmi je dosegel Gary Hooper, ki je iz neposredne bližine žogo stisnil v mrežo po podaji Georgiosa Samarasa. Zmago je v 89. minuti potrdil Victor Vanyama, ki je ob bližnji vratnici zadel po predložku iz kota.

Žreb skupin zaLigo prvakov bo v četrtek ob 18.00 v Monte Carlu.

PRVAKI:
CLUJ
- Basel 1:0 (1:0) 2:1
Kapetanos 20.
Frei (Basel) je v 43. minuti zapravil 11-m.

CELTIC - Helsingborg 2:0 (1:0) 2:0
Hooper 30., Vanyama 88.


NEPRVAKI:
Fenerbahče - SPARTAK MOSKVA 1:1 (0:1) 1:2
Sow 69.; Ari 6.
RK: De Zeeuw 81./Spart.

DINAMO KIJEV - Borussia (M) 1:2 (0:0) 3:1
Ideye 88.; Hačeridi 70./ag, Arango 78.

Dinamo Kijev:
Koval, Danilo Silva, Hačeridi, Betao, Taiwo, Miguel Veloso, Garmash, Ninković (46./Vukojević), Gusev, Jarmolenko, Ideye (93./Marco Ruben).

Borussia Mönchengladbach: ter Stegen, Jantschke, Stranzl, Brouwers, Daems, Nordtveit, Xhaka, Herrmann (63./Ring), Arango, Hanke (59./Hrgota), de Jong (72./de Camargo).

Sodnik: Craig Thomson (Škotska)

LILLE - Köbenhavn * 2:0 (1:0) 0:1
Digne 43., De Melo 105.
* - po podaljšku

V krepkem tisku je izid prve tekme.