Navijači Litije so bili po tekmi navdušeni nad zgodovinsko zmago svojih ljubljencev. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Navijači Litije so bili po tekmi navdušeni nad zgodovinsko zmago svojih ljubljencev. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Gašper Vrhovec
Gašper Vrhovec je po dobre pol ure igre zmanjšal zaostanek na -1 (2:3). Foto: MMC RTV SLO
Litijanom uspel velik preobrat

Litijani so nastopili oslabljeni, saj je zaradi rumenega kartona, ki ga je dobil na turnirju prejšnjega kroga evropskega tekmovanja v Litiji, manjkal kapetan Igor Osredkar. V prvem polčasu so bili igralci iz Azerbajdžana, pri katerih igra tudi več naturaliziranih Brazilcev, boljši tekmec.

Azerbajdžanci odlično v napadu
Za 1:0 je zadel osamljeni Dantas v drugi minuti, pozneje pa so gostje po napaki litijske obrambe prišli do neoviranega strela in Carlos Alberto je zadel za 2:0. Ob koncu polčasa so Litijani pritiskali, a so tik pred iztekom prvega dela prejeli še tretji gol.

Fetičev hat-trick
Nadaljevanje je bilo veliko boljše, v 24. minuti pa je Alen Fetič dosegel prvi litijski gol in zbudil upanje na preobrat. Litija je počasi prevzemala pobudo, takšna igra pa je sadove obrodila v 31. minuti, ko je Gašper Vrhovec zadel s prostega strela. A tudi Azerbajdžanci so bili še nevarni, Alberto je tako v 33. minuti zadel vratnico. Sledil je preobrat: najprej je Fetič sicer zapravil veliko priložnost po protinapadu, a se je odkupil v 37. minuti, ko je izenačil na 3:3. Ob igri na vse ali nič je nato Damir Pertič le minuto pozneje zadel za prvo vodstvo domačih na tekmi. Araz je nato zaigral brez vratarja, Fetič pa je s tretjim golom potrdil zmago.

Kar 18 golov Barcelone
Na prvi tekmi turnirja je Barcelona, prvi favorit za zmago in branilec lanske zmage v tem tekmovanju, že pokazala zobe. Split je tekmo končal brez zadetka, prejel pa jih je kar 18, potem ko so Katalonci že v prvem polčasu dosegli 11 golov. Štiri je dosegel Brazilec Igor, tri pa Sergio Lozano.

Naslednji tekmec: Split
V četrtek se bodo Litijani ob 20.30 pomerili s Splitom, zadnjo tekmo pa igrali v soboto, ko se bodo ob 20.30 zoperstavili Barceloni. Iz štirih skupin, poleg te litijske v Laškem turnirje gostijo še Murcia, Ekonomac Kragujevac in Iberia Star Tbilisi, se bodo v nadaljevanje tekmovanja aprila 2013 prebili le zmagovalci.

1. krog
LITIJA
- ARAZ NAXCIVAN AZR 5:3 (0:3)
Fetić 24., 37., 39., Vrhovec 31., Pertić 38.; Dantas 2., Alberto 8., Serjao 20.

BARCELONA - SPLIT 18:0 (11:0)

Litijanom uspel velik preobrat