Tekma se je končala tri ure po prvem sodnikovem žvižgu. Foto: Reuters
Tekma se je končala tri ure po prvem sodnikovem žvižgu. Foto: Reuters

okala, toda vse je zasenčil obračun na Anfieldu, kjer je Liverpool po rekordnih 30 enajstmetrovkah s 14:13 izločil Middlesbrough.
Gostitelje je v 10. minuti v vodstvo popeljal 17-letni Jordan Rossiter, "Boro" pa je do zasluženega izenačenja prišel v 63. minuti, ko je zadel Adam Reach. 1:1 je bil tudi izid rednega dela. V podaljšku je Liverpool v 109. minuti povedel z Jesusom Susom. Ko je vse kazalo, da je srečanje odločeno, je v zadnjih vzdihljajih, v 122. minuti, iz enajstmetrovke izenačil Patrick Bamford.

Takrat se je drama res šele začela. Vratar Liverpoola Simon Mignolet je ubranil prvo enajstmetrovko Midllesbrougha, zmago Redsov pa je v peti seriji zapravil Raheem Sterling. Nogometaši, med njimi tudi oba vratarja, so izkoristili naslednjih 20 strelov z bele točke. Nekaj jih je zadelo po dvakrat. V 15. seriji je bil osmoljenec Albert Adomah. Skupaj so igralci obeh moštev izkoristili 27 od 30 enajstmetrovk.

To je bilo najdaljše izvajanje enajstmetrovk v zgodovini tako ligaškega (predtem 9:8) kot FA-pokala (pred tem 11:10). Svetovni rekord ima finale namibijskega pokala, kjer je bil zmagovalec odločen z 48. enajstmetrovko (17:16).

Arsenal je na domači zelenici z 1:2 klonil proti Southamptonu (Sanchez 14.; Tadić 20./11-m, Clyne 39.). Swansea je s 3:0 izločil Everton (Dyer 29., Sigurdsson 65., Emnes 87.).