Shane Long je takole zapečatil usodo Liverpoola. Foto: Reuters
Shane Long je takole zapečatil usodo Liverpoola. Foto: Reuters
Southampton
Veselje na klopi Southamptona je bilo po Longovem zadetku nepopisno. Foto: Reuters
Daniel Sturridge
Daniel Sturridge ni imel svojega večera. Foto: Reuters

Gostje z juga Anglije so vso tekmo bolj ali manj le branili minimalno prednost s prvega obračuna na St. Mary'su. Kljub nenehnemu obleganju gostiteljev so si v prvem polčasu prav oni priigrali lepše priložnosti, vratar Loris Karius je moral večkrat odlično posredovati, da je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

V nadaljevanju so Liverpoolčani izvajali še večji pritisk na vrata gostujoče ekipe, po strelu Emreja Cana in slabšem posredovanju se je z neverjetno obrambo - žogo je pantersko izbil z golove črte - izkazal vratar Fraser Forster, kmalu zatem je Daniel Sturridge zapravil izjemno priložnost, ko je iz neposredne bližine sprožil prek vrat.

V končnici tekme so rdeči pritisnili na vse ali nič, tveganje se jim ni izplačalo. Še več, v 91. minuti so prejeli zadetek, zadnji žebelj v krsto petkratnih evropskih prvakov je z natančnim diagonalnim strelom z desne strani zabil Shane Long. Slavje Southamptona in njegovih navijačev se je lahko začelo.

Ligaški pokal, polfinale, povratni tekmi:
Liverpool - SOUTHAMPTON 0:1 (0:0) 0:1
Long 91.

Liverpool: Karius, Arnold, Matip, Lovren, Milner, Lallana, Henderson, Can (78./Origi), Roberto Firmino, Coutinho (87./Wijnaldum), Sturridge.

Southampton: Forster, Cedric, Jošida, Stephens, Bertrand, Ward-Prowse (59./Höjbjerg), Oriol Romeu, St. Davis, Redmond (81./Redmond), Rodriguez (46./Long), Tadić.

Sodnik: Martin Atkinson




Četrtek ob 20.45:
HULL CITY - MANCHESTER UNITED. 0:2

V krepkem tisku sta izida prvih tekem.

Finale bo 26. februarja na Wembleyju.